Limburgse vlaai

0 MIN
6 porties
Limburgse vlaai

Limburgse kriekenvlaai is een typisch streekgerecht en nog lekkerder als je hem zelf maakt. Heerlijk genieten van deze zomerse vlaai!

Ingrediënten

    Voor het gistdeeg

  • 250 g bloem
  • 20 g gist
  • 30 g eieren
  • 12 g tagatesse
  • 100 g boter, in blokjes
  • 100 ml water, lauw
  • 1 snufje zout
  • Voor de kriekenvlaai

  • 1 bokaal kriek, zure kersen
  • 40 g aardappelzetmeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 25 g tagatesse

BEREIDING

    Voor het gistdeeg

  1. Los de gist op in lauw water.
  2. Leg de bloem op een werkvlak en maak een kuiltje. Doe hierin de opgeloste gist en meng dit beetje bij beetje onder de bloem. Voeg dan pas het ei, de suiker, het zout en de boter toe en kneed dit tot een homogeen geheel.
  3. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 60 minuten rusten in de koelkast.
  4. Voor de vlaai

  5. Giet de krieken af. Meng het sap met de tagatesse en het aardappelzetmeel en roer goed. Doe de krieken in een steelpannetje op een zacht vuurtje en giet het sap er weer bij. Laat indikken en afkoelen.
  6. Verwarm de oven voor op 160°C.
  7. Neem tweederde van het deeg en rol het uit op een bebloemd werkvlak. Leg het op de bodem van een beboterde taartvorm en snijd de overschotjes weg.
  8. Verdeel de afgekoelde krieken over het deeg.
  9. Rol het overige deeg uit en maak een patroon naar eigen smaak. Leg het deeg op de krieken en bestrijk het met losgeklopt ei.
  10. Bak de taart 35-40 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 382.05 kcal
Koolhydraten 53.16 g
waarvan suikers 13.69 g
Vet 15.84 g
waarvan verzadigd 9.42 g
Proteïnen 7.67 g
Vezels 3.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin