Cheesecake met bosbessen

145 MIN
6 porties
Cheesecake met bosbessen

Ontdek deze heerlijke cheesecake met speculaasbodem en frisse bosbesjes. Je zal het zien, kaastaart zelf maken, is helemaal niet zo moeilijk!

Ingrediënten

  • 150 g speculaas, verkruimeld
  • 200 g bosbessen
  • 1 el maïzena
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 150 ml slagroom
  • 600 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 g basterdsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 75 g boter, gesmolten
  • 2 el poedersuiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng in een kom de gesmolten boter met de speculaaskruimels. Maak hiervan een bodem in een beboterde taartvorm van 20 centimeter diameter. Druk goed aan en zet 10 minuten in de warme oven. Laat nadien afkoelen uit de oven.
  3. Meng in een andere kom de roomkaas met de maïzena, de basterdsuiker, het vanille-extract, de eieren en de eidooier. Mix tot een dikke en romige massa. Roer er tenslotte de slagroom door en schenk uit over de speculaasbodem. Verdeel hierover de bosbessen en zet 15 minuten in de oven.
  4. Verlaag de oventemperatuur tot 170 °C en laat nog 35 minuten verder bakken in de oven.
  5. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de taartvorm. Werk af met wat poedersuiker er serveer in spiesjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 812.29 kcal
Koolhydraten 56.76 g
waarvan suikers 45.7 g
Vet 59.61 g
waarvan verzadigd 37.26 g
Proteïnen 12.77 g
Vezels 2.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin