Aardbeientaart met vanillepudding

230 MIN
4 personen
Aardbeientaart met vanillepudding

Deze zalige aardbeientaartjes met vanillepuddig zijn om van te smullen! Heerlijk met verse aardbeien en afgewerkt met amandeltjes.

Ingrediënten

    Voor het kruimeldeeg

  • 250 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 45 g tagatesse
  • 125 g boter
  • 1 snufje zout
  • Voor de banketbakkersroom

  • 1 l melk
  • 5 eieren
  • 90 g maïszetmeel
  • 100 g tagatesse
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt
  • Voor de afwerking

  • 110 ml room
  • 500 g aardbeien
  • 50 g amandelschilfers

Bestel deze producten online

BEREIDING

    Het kruimeldeeg

  1. Meng de boter met de tagatesse. Voeg daarna 1 ei toe en roer goed glad. Doe het amandelpoeder beetje bij beetje bij de bloem en het snufje zout.
  2. Kneed het deeg tot een bol en verpak in vershoudfolie. Laat een half uurtje rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  4. Strooi wat bloem op het werkvlak en rol de gekoelde bal deeg uit tot een grote lap van ongeveer 3 millimeter dik. Bekleed een beboterde taartvorm met het kruimeldeeg. Druk het deeg stevig aan in de randen en snijd de overtollige stukjes weg.
  5. Bedek de taartbodem met bakpapier. Leg hierop bakbonen en bak de taartbodem 20 minuten in de oven. Verwijder de bakbonen, bestrijk de bodem met een losgeklopt ei en bak nog 10 minuten. Haal het deeg dan voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen.
  6. De banketbakkersroom

  7. Breng de melk aan de kook, samen met de tagatesse, het vanillestokje en het merg.
  8. Mix het maiszetmeel met de eieren tot een gladde klontervrije massa.
  9. Giet de gekookte melk langzaam bij het eimengsel, en blijf goed roeren.
  10. Breng dit mengsel terug aan de kook, en laat 1 minuut doorkoken.
  11. Laat afkoelen, luchtdicht afgedekt met vershoudfolie.
  12. De afwerking

  13. Meng de opgeklopte room in kleine hoeveelheden onder 300 gram van de banketbakkersroom.
  14. Giet de crème op de taartbodem.
  15. Decoreer de taart met de in schijfjes gesneden aardbeien en de amandelschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1087.71 kcal
Koolhydraten 117.07 g
waarvan suikers 21.45 g
Vet 59.99 g
waarvan verzadigd 27.73 g
Proteïnen 32.48 g
Vezels 13.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin