Mexicaanse omelet uit de oven

30 MIN
2 personen
Mexicaanse omelet uit de oven

We hebben weer een leuk en origineel gerecht voor jou in petto, met weinig werk! Een heerlijke Mexicaanse omelet uit de oven met knapperige groentjes, cheddarkaas en afgewerkt met een frisse tomatensalsa. Kleurrijk en lekker gezond, dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 2 jalapeñopepers
  • ½ courgette
  • 1 rode ui
  • 1 puntpaprika
  • 4 bio-eieren
  • 2 el Mexicaanse kruidenmix
  • 40 g cheddarkaas
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 1 el arachideolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de jalapeños overlangs in twee, schraap er de zaadjes met een koffielepel uit en snij in halve ringen. Rasp de courgette met een grove rasp. Snij de rode ui fijn. Snij de puntpaprika in ringen.
  2. Breek de eieren in een kom en meng er de courgette, jalapeños, de helft van de rode ui, de puntpaprika en de Mexicaanse kruidenmix door. Kruid met peper en zout.
  3. Bestrijk een ovenschaal met arachideolie. Giet het eimengsel in de ovenschaal, strooi er de cheddarkaas over en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snij ondertussen de kerstomaten in kwartjes. Pluk de blaadjes koriander en hak fijn. Pers het sap van de limoen. Meng de rest van de rode ui met de fijngesneden tomaatjes, koriander, het sap van de limoen en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Kruid met zout.
  5. Haal de omelet uit de oven en snij in stukken. Schik er de tomatensalsa bovenop en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 427.69 kcal
Koolhydraten 19.64 g
waarvan suikers 11.91 g
Vet 26.66 g
waarvan verzadigd 8.67 g
Proteïnen 24.02 g
Vezels 8.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin