Mexicaanse shakshuka

25 MIN
2 personen
Mexicaanse shakshuka

Een originele variatie op shakshuka, een stoofpotje met tomaat en eieren dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. We maken er een Mexicaanse versie van, met een pittige tomatensaus, afgewerkt met verse tomatensalsa, koriander en cheddarkaas. Verrassend lekker!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • 4 bio-eieren
  • 4 tortilla's
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Verhit de olijfolie in een brede kookpot of pan en voeg de helft van de fijngesneden ui en de rode paprika toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de Mexicaanse kruidenmix toe en roer om.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur.
  3. Snij ondertussen de tomaat in blokjes. Hak de koriander fijn. Meng de rest van de rode ui met de tomatenblokjes, de helft van de fijngehakte koriander, de wittewijnazijn, de helft van de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), peper en zout. Dit is de tomatensalsa.
  4. Kruid de tomatensaus met peper, zout en eventueel cayennepeper. Maak kuiltjes in de tomatensaus en breek er de eieren in. Zet er een deksel op en laat 6-8 minuten garen, tot het eiwit gestold is.
  5. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven of in een droge pan. Snij ze in driehoekjes.
  6. Serveer de Mexicaanse shakshuka met de tomatensalsa en de tortillapuntjes. Strooi er de rest van de koriander en de cheddarkaas over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 644.65 kcal
Koolhydraten 59.19 g
waarvan suikers 11.99 g
Vet 29.43 g
waarvan verzadigd 10.42 g
Proteïnen 28.42 g
Vezels 8.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin