Courgette quiche met kip en prei

45 MIN
2 personen
Courgette quiche met kip en prei

Een quiche met een bodem van courgetteplakjes? Het kan en het is verrassend lekker en zo ook koolhydraatarm! We maken er een heerlijke vulling van prei en kip bij, en uiteraard mag het zalige kaaskorstje ook niet ontbreken. Dit wil je proberen!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 prei
  • 2 kipfilet
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 3 bio-eieren
  • 80 g gratinkaas
  • 50 ml melk
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Trek met een dunschiller lange linten van de courgette. Hak het zachte binnenste van de courgette fijn. Was en snij de prei in ringen, dep goed droog met keukenpapier. Dep ook de kip droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de prei toe. Roerbak 3 minuten. Voeg dan het zachte deel van de courgette, de kippenreepjes en de Italiaanse kruiden toe. Roerbak opnieuw 3 minuten. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur.
  4. Bedek de onderkant van een ronde bakvorm met bakpapier. Bestrijk met de rest van de olijfolie. Schik hierop de plakjes courgette, zodat ze de bodem en randen van de bakvorm bedekken.
  5. Klop de eieren los met de melk en de helft van de gratinkaas. Kruid af met peper en zout. Schep er de prei-kipmengeling door. Schep dit mengsel bovenop de courgettebodem. Strooi er de rest van de gratinkaas over.
  6. Bak de quiche 22-23 minuten in het midden van de oven.
  7. Haal de quiche uit de oven, ontvorm voorzichtig, snij in spieën en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 705.4 kcal
Koolhydraten 26.46 g
waarvan suikers 19.13 g
Vet 35.95 g
waarvan verzadigd 11.39 g
Proteïnen 64.35 g
Vezels 10.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin