Ovenomelet met courgette, ham en cheddar en met een frisse salade

35 MIN
2 personen
Ovenomelet met courgette, ham en cheddar en met een frisse salade

Een ovenomelet, dat zou je beslist wat vaker op het menu mogen zetten. Het is zo gemakkelijk en zo smaakvol. En ook nog eens lekker licht. We serveren er een fris witloof-appel-veldsla slaatje bij. Zo verrassend!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 3 bio-eieren
  • 60 g cheddarkaas
  • 1 sjalot
  • 1 stronkje witloof
  • 1 appel
  • 1 zakje veldsla
  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 4 el bloem
  • 3 el melk
  • 2 kl wittewijnazijn
  • 2 kl mosterd
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rasp de courgette met een grove rasp.
  3. Meng de bloem met de melk en de eieren. Klop goed los zodat er geen klonters meer zijn. Roer er de geraspte courgette en cheddarkaas door. Kruid met peper en zout.
  4. Beboter een ovenschaal en schenk hierin het courgettemengsel. Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Snij de sjalot fijn. Doe in een kommetje en voeg de wittewijnazijn, suiker en mosterd toe. Kruid met peper en zout. Roer goed los. Voeg druppelgewijs de extra vierge olijfolie toe en meng goed, dit is de dressing.
  6. Maak de blaadjes van het witloof los en snij in lange reepjes. Schil de appel en snij in fijne blokjes. Laat de appelblokjes 'marineren' in de dressing, zodat ze niet verkleuren.
  7. Meng het witloof ook met de dressing. Doe de veldsla in een kom en schep er voorzichtig de appeltjes en witloof met de dressing door. Snij de ovenomelet in stukken. Serveer de ovenomelet met de salade.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 668.04 kcal
Koolhydraten 47.78 g
waarvan suikers 26.59 g
Vet 40.72 g
waarvan verzadigd 15.99 g
Proteïnen 26.68 g
Vezels 6.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin