Bij 15gram werken we samen met enkele gepassioneerde foodbloggers. Dagelijks zorgen zij voor nieuwe inspiratie, verhalen over eten en handige kitchenhacks in onze rubriek Keukenpraat. We zetten hen dan ook graag eens in de kijker in deze nieuwe rubriek: foodblogger op de rooster gelegd. We beginnen met Manon van de blog Macaron Manon!

Blogger op de rooster gelegd: Macaron Manon

Vertel ons eens iets meer over je blog, Manon?


"Mijn blog is onderverdeeld in 3 categorieën:

  1. Food: ik hou ervan om zelf te experimenteren met ingrediënten en mijn eigen receptjes en creaties op mijn blog te zetten.

  2. Antwerpen: ik ben een echt stadsmens en gids je maar al te graag langs de lekkerste adresjes van mijn thuisstad Antwerpen

  3. Reizen: reizen en nieuwe ingrediënten of culinaire plekjes ontdekken, vind ik zalig. Ik deel mijn ervaringen dan ook graag op mijn blog."


Je belandt op een onbewoond eiland en je mag 3 ingrediënten meenemen, wat neem je mee?


"Peper en currypoeder om alles lekker op smaak te brengen en bloem om mee te bakken."

Welk kookboek heeft een ereplaatsje in jouw boekenkast?


"FOOD: dat is een gigantisch boek waarin alle ingrediënten van over de hele wereld staan. Het boek staat op mijn keukenaanrecht en inspireert mij tot nieuwe ideeën."

Wie is je grootste inspiratiebron?


"Jamie Oliver. Hij heeft een zalige ongedwongen manier van koken. Hij houdt van wereldkeukens en trekt altijd alle registers open zonder daarbij te kiezen voor te moeilijke recepten. Jamie Oliver is bovendien niet vies van zelfkritiek en evolueert steeds mee. Zo kookte hij vroeger veel rijkelijker en ongezonder en wil hij met zijn nieuwe boek Superfood, lekkere én gezonde recepten brengen."

Heb je een droombestemming waar je graag eens van de lokale keuken zou proeven?


"Ik wil heel graag eens naar Japan om de pure keuken te ontdekken en natuurlijk om veel sushi te proeven en te leren maken. Het lijkt me zalig om daar markten te bezoeken en verse vis te kopen."

Wat is het meest avontuurlijke gerecht dat je al hebt gegeten?


"Op doorreis in Maleisië zaten we in een klein hotel waar ik een noedelgerecht bestelde. Ik kreeg een diep bord met een slijmerige brij voorgeschoteld. Dat was voor mij een echt avontuur. Ik weet tot op de dag van vandaag eigenlijk nog steeds niet wat ik toen juist gegeten heb."

Wat is je favoriete keukengadget en waarom?


"Mijn chefmes. Voor dat ik koksschool volgde, sneed ik alles met een klein aardappelmesje. Vandaag gebruik ik elke dag mijn chefmes. Ik gebruik het voor bijna alles en kook er zoveel sneller mee dan vroeger!"

Wat vind je het leukst aan bloggen?


"De uitwerking van een idee. Meestal bedenk ik in mijn hoofd een gerecht en dan bedenk ik daar meteen ook de styling en het soort fotografie bij. Het is zo zalig als ik dan achteraf zie hoe dat beeld in mijn hoofd tot leven komt en hoe ik dat met anderen via mijn blog kan delen. Het is alsof je mensen in je hoofd en eigen wereld laat kijken."

En tenslotte: wat is jouw favoriete gerecht?


"Massaman curry! Ik leerde het maken tijdens een kookworkshop in Thailand. Je maakt de currypasta helemaal from scratch, en dat is zo veel beter dan de curry's die je in potjes vindt."

Massaman curry
Massaman curry


Massaman curry pasta
Massaman curry pasta

Bedankt Manon! Wil je zelf eens massaman curry maken? Manon gaf ons het recept voor de currypasta én het gerecht, smakelijk!