Groene kipcurry

25 MIN
4 personen
Groene kipcurry

De groene currypasta voor deze curry maak je helemaal zelf op basis van groene kruiden. Gemakkelijk, snel klaar en heerlijk fris! Een geurige curry, smakelijk!

Ingrediënten

  • 4 kippenborsten, in blokjes
  • 300 g basmatirijst
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 1 groene chilipeper, fijngehakt
  • 1 limoen, in schijfjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el boter
  • 8 el koriander, fijngehakt
  • 4 el munt, fijngehakt
  • 1 kl gember, geraspt
  • 2 kl komijn, gemalen
  • 1 kl koriander, gemalen
  • 4 blaadjes aziatische basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kippenborsten met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de blokjes kip goudbruin.
  2. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Plet de knoflook en de chilipeper met een vijzel. Meng onder deze pasta ook alle kruiden. Voeg dit mengsel in de wok en zet op een hoog vuur. Schenk er de kokosmelk bij en roer los. Laat 5 minuten sudderen.
  4. Schep de kippenblokjes terug in de wok. Zet het vuur wat zachter en laat 4 minuten warmen. Kruid bij met peper en zout.
  5. Verdeel de curry met kip over de borden. Schep er de rijst bij en werk af met een schijfje limoen en een blaadje basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 730.94 kcal
Koolhydraten 71.58 g
waarvan suikers 7.52 g
Vet 28.15 g
waarvan verzadigd 21.42 g
Proteïnen 45.62 g
Vezels 4.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin