Kip tikka masala met courgette en rijst

25 MIN
2 personen
Kip tikka masala met courgette en rijst

Een Indische immigrant in Engeland vond deze curry uit, meer afgestemd op 'ons' smakenpalet, Resultaat is een perfect bordje 'east meets west'. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 kipfilet
  • 1 kl komijn
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 10 g koriander
  • 1 el arachideolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de ui in halve ringen. Snij de courgette overlangs in vier en dan in plakjes. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  3. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en roerbak de ui en courgette. Voeg na 2 minuten de cayennepeper (dit kan je ook weglaten als je niet van pikant houdt) en de komijn toe. Roer goed om en voeg dan de kippenblokjes toe. Laat 5 minuten bakken, tot de kip mooi aangebakken is. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg dan de kokosmelk en garam masala toe. Meng goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
  5. Serveer de kip tikka masala over de rijst en werk af met blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 854.38 kcal
Koolhydraten 79.35 g
waarvan suikers 13.72 g
Vet 37.47 g
waarvan verzadigd 24.96 g
Proteïnen 47.08 g
Vezels 5.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin