Snelle Indische curry met kip en tomaat

25 MIN
2 personen
Snelle Indische curry met kip en tomaat

Hou je van de kruidige Indische keuken, maar weet je niet goed hoe je zelf een lekkere curry kan maken? Zoek niet verder! Dit gerecht is smaakvol, geurig en heel gemakkelijk om klaar te maken! Lekker malse stukjes kip in een kruidige tomaten-kokossaus. Geserveerd met frisse yoghurt, pitabroodjes en korianderblaadjes.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilet
  • 2 kl garam masala
  • 1 stick honing
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 g koriander
  • ½ potje magere yoghurt
  • 2 pitabroodjes
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de uien in ringen. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Dep de kip droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Voeg de uien toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de geraspte gember en knoflook toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de garam masala, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en een snuf zout toe. Roer goed om en voeg de honing toe. Laat kort karamelliseren.
  3. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Roer goed om en breng aan de kook. Voeg de kippenreepjes toe en laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Roer af en toe om.
  4. Pluk ondertussen de korianderblaadjes. Roer de yoghurt los in een kommetje. Verwarm de pitabroodjes in een antikleefpan zonder vetstof of een broodrooster en snij in reepjes.
  5. Kruid de curry met peper en zout. Serveer in kommen, druppel er de yoghurt over en werk af met korianderblaadjes. Serveer met de pitareepjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 702.1 kcal
Koolhydraten 51.18 g
waarvan suikers 17.68 g
Vet 33.01 g
waarvan verzadigd 20.45 g
Proteïnen 46.43 g
Vezels 7.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin