Snelle Indische curry met kip en tomaat

25 MIN
2 personen
Snelle Indische curry met kip en tomaat

Hou je van de kruidige Indische keuken, maar weet je niet goed hoe je zelf een lekkere curry kan maken? Zoek niet verder! Dit gerecht is smaakvol, geurig en heel gemakkelijk om klaar te maken! Lekker malse stukjes kip in een kruidige tomaten-kokossaus. Geserveerd met frisse yoghurt, pitabroodjes en korianderblaadjes.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilet
  • 2 kl garam masala
  • 1 stick honing
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 g koriander
  • ½ potje magere yoghurt
  • 2 pitabroodjes
  • 1½ el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de uien in ringen. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de kip in reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Voeg de uien toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de geraspte gember en knoflook toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de garam masala, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en een snuf zout toe. Roer goed om en voeg de honing toe. Laat kort karamelliseren.
  3. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Roer goed om en breng aan de kook. Voeg de kippenreepjes toe en laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Roer af en toe om.
  4. Pluk ondertussen de korianderblaadjes. Roer de yoghurt los in een kommetje. Verwarm de pitabroodjes in een antikleefpan zonder vetstof of een broodrooster en snij in reepjes.
  5. Kruid de curry met peper en zout. Serveer in kommen, druppel er de yoghurt over en werk af met korianderblaadjes. Serveer met de pitareepjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 806.25 kcal
Koolhydraten 64.3 g
waarvan suikers 20.84 g
Vet 37.31 g
waarvan verzadigd 21.15 g
Proteïnen 48.9 g
Vezels 9.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin