Kip tikka masala

30 MIN
2 personen
Kip tikka masala

Een Indische immigrant in Engeland vond deze curry uit, meer afgestemd op 'ons' smakenpalet, Resultaat is een perfect bordje 'east meets west'. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • ½ komkommer
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kipfilet
  • 1 el garam masala
  • 1 kl chilivlokken
  • 2 kl komijn
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui in plakjes. Pluk de blaadjes munt en koriander. Rasp de komkommer. Leg een handdoek in een vergiet en laat de komkommer hierin uitlekken.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de kippendijen in blokjes. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de plakjes ui. Voeg na 2 minuten de garam masala, de chilivlokken en de helft van de komijn toe. Roer goed om en voeg dan de kippenblokjes toe. Laat 5 minuten bakken, tot de kip mooi aangebakken is.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg dan de kokosmelk toe. Meng goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Hak de munt en de helft van de blaadjes koriander fijn. Knijp de komkommer uit. Doe de yoghurt, fijngehakte munt en koriander, komkommer en de rest van de komijn in een mengkom en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de kip tikka masala over de rijst en lepel er de yoghurtsaus over. Werk af met blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 867.74 kcal
Koolhydraten 83.63 g
waarvan suikers 15.78 g
Vet 35.92 g
waarvan verzadigd 21.8 g
Proteïnen 48.54 g
Vezels 4.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin