Kip tikka masala met broccoli en kikkererwten uit de oven

25 MIN
2 personen
Kip tikka masala met broccoli en kikkererwten uit de oven

Lekker origineel, koolhydraatarm en toch zo gemakkelijk te maken. Vandaag gaan we de Indische toer op met deze originele tikka masala met kip, broccoli en kikkererwten, allemaal samen op één bakplaat klaargemaakt. Werk af met een frisse raita en genieten maar!

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 kl garam masala
  • 1 kl komijn
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 rode ui
  • 1 broccoli
  • 2 kipfilet
  • 10 g munt
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de kokosmelk in een kom. Roer er de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, garam masala, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de komijn en een snuf zout erdoor. Dit is de tikka masala marinade. Verdeel over 2 kommen.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken. Snij de rode ui in partjes. Snij de broccoli in kleine roosjes. Meng de groenten samen in 1 kom met de marinade. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep hierop de groenten. Zet 10 minuten in de oven.
  4. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Snij in blokjes. Meng de blokjes met de rest van de marinade in de andere kom.
  5. Haal de groenten uit de oven, schep om en leg er de gemarineerde kippenblokjes bij. Zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  6. Hak de munt fijn. Doe de yoghurt in een kommetje. Roer er de munt, de extra vierge olijfolie, peper en zout door. Dit is de raita.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en schep op borden. Druppel er de raita over. Werk af met sesamzaadjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 880.34 kcal
Koolhydraten 50.71 g
waarvan suikers 16.58 g
Vet 42.14 g
waarvan verzadigd 21.52 g
Proteïnen 65.08 g
Vezels 22.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin