Hallo september, hallo drukte! Hopelijk genoot je van een deugddoende vakantie. Maar zoals gewoonlijk is het weer volle gas geven als de scholen terug starten. Voor het angstzweet je uitbreekt, geen paniek, wij zijn er om je te helpen! Niet enkel kan je het jezelf gemakkelijk maken door een 15gram Foodbox te bestellen om alvast 3 of 4 avonden in no time een voedzame maaltijd op tafel toveren, onze Foodbox weekmenu kan ook als inspiratie dienen om de rest van je weekmenu samen te stellen!

Al de gerechten uit onderstaand lijstje komen uit ons Foodbox menu van 5 september (bestel vóór donderdag 2 september 12u 's middags, dan wordt jouw foodbox bij je thuis geleverd op zondag 4 of maandag 5 september, zo je verkiest). 7 voedzame recepten waarmee jij een heerlijke week kan vullen! We tonen je hoe! Maak er een smakelijke september van!

Maandag-perfecte-start-van-de-week-gerecht: Vol-au-vent van kippengehaktballetjes met ovenfrietjes

Vol-au-vent van kippengehaktballetjes met ovenfrietjes
Vol-au-vent is een echte favoriet van de Belgen, en gehaktballetjes ook. We laten de kipfilet weg en gaan voor een saus met veel kippengehaktballetjes. Een originele en snelle variatie waar de kinderen zeker ook van zullen smullen. Geserveerd met een fris slaatje, smakelijk! Bekijk recept

Ontdek-de-wereld-dinsdag: Kip tikka masala met courgette en rijst

Kip tikka masala met courgette en rijst
Een Indische immigrant in Engeland vond deze curry uit, meer afgestemd op 'ons' smakenpalet, Resultaat is een perfect bordje 'east meets west'. Overheerlijk! Bekijk recept

Comfort-food-woendag: Enchiladas met gehakt

Enchiladas met gehakt
Enchiladas is een traditioneel gerecht uit Mexico, met opgerolde tortilla's. Die worden gevuld met een lekkere mengeling van paprika, tomatenpassata en kruidig gehakt. Bekijk recept

Donderdag-veggiedag: Groenteburgers met rodepaprikasaus en aardappelwedges

Groenteburgers met rodepaprikasaus en aardappelwedges
Zet hier je tanden maar in: een lekkere groenteburger met een verrassende rodepaprikasaus, rucola, geroosterde uitjes en aardappelwedges voor erbij. Een vegetarisch hamburgerfeest! Bekijk recept

Vrijdag-visdag: Vis met paprikatapenade en zoete aardappelpuree

Vis met paprikatapenade en zoete aardappelpuree
Vandaag eten we vis! En wel in een heerlijke, verrassende zuiderse bereiding. De visfilets worden in de oven gegaard, met een originele kruidige paprikatapenade. Daarbij komt zoete aardappelpuree. Werk af met korianderblaadjes, tomaat en een partje limoen en je hebt een fantastische zomerse koolhydraatarme maaltijd. Bekijk recept

Lekker-feestelijk-op-zaterdag: Varkenshaasje met mosterdsaus, boontjes en gebakken patatjes

Varkenshaasje met mosterdsaus, boontjes en gebakken patatjes
Mals varkenshaasje een lekker mosterdsausje met gebakken sperziebonen en patatjes. Hier maak je jong en oud blij mee! Bekijk recept

Lekker-gemakkelijk-zondag: Griekse frittata met courgette, paprika en feta

Griekse frittata met courgette, paprika en feta
Italy meets Greece in deze originele frittata met courgette, puntpaprika, oregano en blokjes feta. Wat een heerlijke combinatie! De frittata werken we af met frisse gemarineerde kerstomaatjes. Kleurrijk en o zo gezond. Laat het smaken! Bekijk recept