Kip korma met gemberrijst

30 MIN
2 personen
Kip korma met gemberrijst

Kip korma is een lichte en milde curry uit Indië. De kipfilet wordt gemarineerd in een kruidig yoghurtsausje, wat zorgt voor malse kip in een zachte saus.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 kipfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 uien
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 2 tomaten
  • 2 kl garam masala
  • 30 g amandelpoeder
  • 3 el melk
  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de teentjes knoflook. Pers het sap van de citroen. Doe de yoghurt, de helft van de geperste knoflook en het sap van de citroen in een schaal. Kruid met peper en zout en meng goed. Snij de kipfilet in blokjes en leg ze in het yoghurtmengsel. Schep goed om en zet in de koelkast.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de uien in plakjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Schil de gember en rasp fijn. Snij de tomaten in fijne blokjes.
  4. Verhit de plantaardige olie in een grote antikleefpan. Voeg de uien, de rest van de knoflook, de garam masala en de helft van de geraspte gember toe en stoof op een medium vuur gedurende 5-7 minuten, tot de uien beginnen te kleuren.
  5. Voeg dan de kip en de marinade toe. Voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Zet het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes garen. Schep af en toe om. Controleer of de kip gaar is en voeg het amandelpoeder en de melk toe. Kruid af met peper en zout.
  6. Roer de lente-ui en de rest van de gember door de rijst. Serveer met de kip korma en werk af met de tomatenblokjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 713.7 kcal
Koolhydraten 84.03 g
waarvan suikers 15.21 g
Vet 18.7 g
waarvan verzadigd 2.68 g
Proteïnen 49.6 g
Vezels 8.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin