Ben jij ook zo'n fan van de combinatie vis en puree? Om één of andere reden smaakt dat altijd! Het romige van de puree, al dan niet met smaakvol gestoofde groenten erbij en dan een lekker stukje vis en misschien ook nog een roomsausje... heerlijk! Echt comfort food dat niet zwaar op de maag ligt. En kinderen zijn er meestal ook verzot op! Hierbij 7 heerlijke combinaties van vis met puree, watertanden maar...

1. Kabeljauw met spinaziepuree en een gepocheerd eitje


Kabeljauw met spinaziepuree en een gepocheerd eitje

Een heerlijk smaakvolle puree met spinazie en knoflook, met daarbij een lekker stukje kabeljauw. De kabeljauw wordt in de oven gegaard en is daarom minder vettig dan gebakken in de pan. Het gepocheerd eitje past er perfect bij: de dooier is een erg lekker sausje voor bij de vis en de puree. Zin in? Dit toppertje kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!

 

2. Heek met venkelpuree en dragon-roomsaus


Heek met venkelpuree en dragon-roomsaus

Heek is een vissoort die nog relatief onbekend is bij ons. Mooie meid wordt de vis ook wel eens genoemd, leuk toch? Het vlees van de heek is een zachte smakelijke witte visfilet, vergelijkbaar met kabeljauw, die net steviger wordt tijdens de bereiding. Heerlijk in combinatie met venkelpuree en een frisse dragon-roomsaus.

 

3. Gebakken zeebaars met tijmdijonaise, groentebrunoise en parmezaanpuree


Gebakken zeebaars met tijmdijonaise, groentebrunoise en parmezaanpuree

Een Zuiders bordje dat van een doordeweeks avondmaal een waar feestmaal maakt: Zeebaars, gebakken op het vel met een rijke zelfgemaakte dijonaise, dat is een luchtige mosterdsaus. Daarbij komt een mooie portie knapperig gebakken groentjes en een zalige Mediterraanse parmezaanpuree. Genieten, toch?

 

4. Gratin met gerookte makreel en prei


Gratin met gerookte makreel en prei

Brandade is een zachte, romige aardappelpuree met stukjes vis onder. Hier in combinatie met vlaswijting, ook wel gekend als pollak en gestoofde prei. De blokjes tomaat zorgen voor een frisse toets. Een heerlijk bordje comfort food dat je moet proberen!

 

5. Kabeljauw in papillot met citroenpuree


Kabeljauw in papillot met citroenpuree

Papillot is een perfecte manier om vis klaar te maken! De kabeljauw wordt gegaard door de stoom die vrijkomt en zo worden de smaken mooi gemengd. Er komt een lekker frisse citroenpuree bij, die perfect past bij het heerlijk stukje sappige vis. Lekker licht en toch bomvol smaak, genieten maar!

 

6. Preistoemp met pladijs en parmaham


Preistoemp met pladijs en parmaham

Aardappelen en groenten samen koken en dan fijnstampen, het is een van onze favoriete manieren om lekker veel groenten snel en eenvoudig klaar te maken. Deze preistoemp past ook perfect bij een stukje vis en het krokant plakje zoute prosciutto maakt het helemaal af.

 

7. Vlaswijting met mosterdkorstje en waterkerspuree


Vlaswijting met mosterdkorstje en waterkerspuree

Vlaswijting of pollak is een heerlijk stevige witte vis uit de Noordzee. Hij is ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk mosterdkorstje. De waterkerspuree met zijn peperige afsmaak is de perfecte begeleider van dit lekkere visje. Een zalig gerechtje, en bovendien ook nog lekker licht.