Kabeljauw met spinazie en dijonaise

30 MIN
2 personen
Kabeljauw met spinazie en dijonaise

Een sappige kabeljauwfilet met spinazie en een zalige dijonaisesaus. Dit is de Franse keuken op z'n best, lekker verfijnd en toch niet moeilijk om te maken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kabeljauwfilet
  • 200 g spinazie
  • ½ citroen
  • 2 bio-eieren
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter, koud
  • 1 el mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot en de knoflook. Voeg na 1 minuut de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep de spinazie uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olijfolie en bak de kabeljauwfilets 3 minuten aan elke kant.
  3. Pers het sap van de citroen. Snij de boter in klontjes. Scheid de dooiers van het eiwit en doe de dooiers in een steelpannetje (het eiwit heb je niet meer nodig). Voeg per persoon 1 eetlepel water en per persoon een halve eetlepel citroensap toe. Klop krachtig los en zet dan op een laag vuurtje en blijf voortdurend goed kloppen, tot je een mooie luchtige massa krijgt. Haal het pannetje van het vuur en roer er de klontjes boter 1 voor 1 door. Roer de mosterd door de saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.
  4. Serveer de kabeljauwfilets met de gebakken spinazie, de gekookte aardappelen en werk af met de dijonaisesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 702.21 kcal
Koolhydraten 40.68 g
waarvan suikers 1.8 g
Vet 42.89 g
waarvan verzadigd 17.35 g
Proteïnen 37.18 g
Vezels 8.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin