Kabeljauw met venkelpuree en roomsaus

30 MIN
4 personen
Kabeljauw met venkelpuree en roomsaus

Venkel, met zijn heerlijke anijsachtige smaak, leent zich perfect om er een lekkere smeuïge venkelpuree van te maken. Opdienen met een kort aangebakken stuk kabeljauwfilet en overgieten met een roomsaus. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 venkel
  • 1000 g bloemige aardappelen
  • 4 kabeljauwfilet
  • 400 ml groentebouillon
  • 6 el melk
  • 200 ml room
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in gezouten water.
  2. Snij de venkel in grove stukken en leg ze in de bouillon. Breng de bouillon aan de kook en laat 15 min. garen. Schep de venkel uit de bouillon.
  3. Pureer de venkel. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de venkelmoes, boter, melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  4. Breng de bouillon aan de kook en laat voor de helft inkoken. Voeg de room toe. Laat inkoken tot je een mooie saus hebt en kruid met peper en zout.
  5. Bestrijk de kabeljauwfilets met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze 3 minuten aan beide kanten in een antikleefpan.
  6. Schep de venkelpuree op de borden en leg er de visfilets bovenop. Lepel er wat van de saus over en werk af met venkelloof.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 677.89 kcal
Koolhydraten 54.82 g
waarvan suikers 2.54 g
Vet 35.09 g
waarvan verzadigd 16.67 g
Proteïnen 32.6 g
Vezels 9.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin