Gegratineerde witte visfilets met spinaziepuree

30 MIN
2 personen
Gegratineerde witte visfilets met spinaziepuree

Zalig comfort food, deze met kaassaus gegratineerde witte visfilets, in combinatie met smeuïge spinaziepuree. Een heerlijk visgerecht waar jong en oud van zal genieten!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 40 g gratinkaas
  • 2 witte visfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 3 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Smelt 1/3 van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 85 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Roer er 2/3 van de gratinkaas door, tot die gesmolten is.
  4. Vet een ovenschaal in met boter. Dep de witte visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Leg de filets in de ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Strooi er de rest van de gratinkaas over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de knoflook en spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de rest van de melk, peper en zout toe. Meng goed. Roer er dan de gestoofde spinazie door.
  7. Zet de vis nog enkele minuten onder de grill van de oven, tot de saus mooi goudbruin kleurt. Serveer de spinaziepuree met de gegratineerde witte visfilets. Lepel er nog wat van de saus bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 745.76 kcal
Koolhydraten 55.02 g
waarvan suikers 6.07 g
Vet 38.31 g
waarvan verzadigd 19.98 g
Proteïnen 42 g
Vezels 8.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin