Gegratineerde kabeljauw met spinaziepuree

30 MIN
2 personen
Gegratineerde kabeljauw met spinaziepuree

Zalig comfort food, deze met kaassaus gegratineerde kabeljauw, in combinatie met smeuïge spinaziepuree. Een heerlijk visgerecht waar jong en oud van zal genieten!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 40 g gratinkaas
  • 2 kabeljauwfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Smelt 1/3de van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 75 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Roer er 2/3de van de gratinkaas door, tot die gesmolten is.
  4. Vet een ovenschaal in met boter. Dep de kabeljauwfilets droog en kruid met peper en zout. Leg de filets in de ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Strooi er de rest van de gratinkaas over. Zet 10 minuten in de oven.
  5. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de rest van de melk, peper en zout toe. Meng goed. Roer er dan de gestoofde spinazie door.
  7. Zet de vis nog 2 minuten onder de grill van de oven, tot de saus mooi goudbruin kleurt. Serveer de spinaziepuree met de gegratineerde kabeljauw. Lepel er nog wat van de saus bij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 734.06 kcal
Koolhydraten 55.02 g
waarvan suikers 6.07 g
Vet 38.09 g
waarvan verzadigd 20.12 g
Proteïnen 39.91 g
Vezels 8.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin