Hoera, daar is juni weeral! Met dit heerlijke weer is het volop genieten van de laatste lentemaand. Er komen deze maand heel wat nieuwe groenten en fruit bij die terug in seizoen zijn: artisjok, broccoli, prinsessenboontjes, savooikool, tomaat, tuinbonen en venkel in de groenteafdeling en heerlijk sappig vers fruit zoals abrikozen, frambozen, kersen, nectarine, perzik, zwarte- en rode besjes. Wat een heerlijke maand toch, juni! Hierbij onze favoriete gerechten, helemaal in seizoen.

seizoensgroenten en -fruit juni
Wat er in juni in seizoen is

1. Lichte pastasalade met groene asperges en kruidenroom

Lichte pastasalade met groene asperges en kruidenroom

Ja hoor, witte en groene asperges zijn nog in seizoen tot en met Sint-Jan op 24 juni. Dan laten de aspergeboeren hun planten doorschieten, om ze daarna te snoeien en weer klaar te maken voor een volgend seizoen. Maar dat wil vooral zeggen dat wij nog even kunnen genieten van die lekkere asperges.

2. Lengfilet in papillot met citroenpuree

Lengfilet in papillot met citroenpuree

Papillot is een perfecte manier om vis klaar te maken! De lengfilet wordt gegaard door de stoom die vrijkomt en zo worden de smaken mooi gemengd, met de knapperige groentjes zoals venkel en wortel binnen de papillot. Er komt een lekker frisse citroenpuree bij, die perfect past bij het heerlijk stukje sappige vis. Lekker licht en toch bomvol smaak, dat moet een 15gram Foodbox gerechtje zijn! Je kan deze topper bestellen in de foodbox van 11 juni. 

 

15euro korting banner

 

3. Varkenslapje met peultjes, boontjes en krieltjes

Varkenslapje met peultjes, boontjes en krieltjes

Dit is simpele kost, met toch net iets meer verfijning. Een lekker sappig stukje varkensvlees met daarbij een boeketje van frisse groene groenten die nu in seizoen zijn en lekker krokant gebakken krieltjes. Werk af met een flinke schep pickles voor een heerlijke doordeweekse én lichte maaltijd. Dit gerecht kan je bestellen in de 15gram Foodbox van 18 juni. 

4. Quiche met tuinbonen

Quiche met tuinbonen

Tuinbonen zijn maar heel kort in seizoen, dus je moet ervan profiteren! Als ze heel jong zijn, hoef je ze enkel uit hun peul te halen, en niet het extra velletje eraf te halen (het dubbel doppen zoals ze dat noemen). Nog een extra tip: kook de tuinbonen beetgaar met wat extra bonenkruid erbij, dat maakt ze lichter verteerbaar.

5. Pittige tofu met pinda en paksoi

Pittige tofu met pinda en paksoi

Hoe maak je tofu smaakvol? Wij hebben er het perfecte recept voor! Pittig en krokant, in combinatie met paksoi en een overheerlijk sausje met pinda. Een Aziatische vegetarische topper, yum! Bestel deze topper bij de 15gram Foodbox van 25 juni. 

6. Aardbeientaartjes

aardbeientaartjes

Heerlijk, nu zijn de aardbeien op hun zoetst! Maak er deze heerlijke fotogenieke taartjes mee, scoren! Nog op zoek naar meer recepten met aardbeien? Dan moet je hier zijn.

7. Abrikozenclafoutis

abrikozenclafoutis

Abrikozen zijn een beetje de ‘kneusjes’ onder de steenvruchten. Jammer en onterecht, want ze zijn zowel heerlijk zo uit het vuistje, als gaargekookt in een heerlijk dessert, zoals in deze clafoutis, jummie!

8. Overnight oats met frambozen

overnight oats met frambozen

Frambozen zijn het jaar rond te verkrijgen in de diepvriesafdeling. Deze bevroren frambozen zijn ideaal om te verwerken in sausjes e.d., maar als je ze ontdooit, worden ze helemaal plat en waterig. Daarom moet je ervan profiteren dat ze nu in seizoen en heel wat betaalbaarder zijn, om ze vers te proeven, met hun heerlijk zachte huidje en sappig vruchtvlees. Bijvoorbeeld in dit verrassende en supergezonde ontbijtje!

9. Kersencake

kersencake

En de kers op de taart van juni, zijn … kersen! In een feestelijke kersencake. Heerlijk toch?

Save

Save

Save

Save

Save

Save