Vis met citroen-kappertjessaus, geroosterde aardappelen en gestoofde prei

30 MIN
2 personen
Vis met citroen-kappertjessaus, geroosterde aardappelen en gestoofde prei

Heb je een dipje? Dan kan dit verrassende Zuiderse gerecht je vast opkrikken! Krokante visfilets in een zalig citroen-kappertjessausje met daarbij geroosterde aardappelen en gestoofde prei. Je waant je zo op een zonnig terrasje, of het nu winter of zomer is. Dat kan al eens deugd doen, toch?

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 prei
  • ½ citroen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 witte visfilets
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 50 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Was en snij de prei in ringen. Was de citroen goed, rasp de aangegeven hoeveelheid schil en pers het sap. Breng 50 milliliter water per persoon aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Hak de bladpeterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken.
  3. Dep de witte visfilets droog met keukenpapier. Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Haal de visfilets door de bloem. Klop de overtollige bloem er af.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de visfilets 3 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Hou de pan ook even apart.
  5. Smelt de helft van de boter in een aparte pan en stoof de prei gedurende 5-6 minuten. Kruid met peper en zout.
  6. Voeg de witte wijn, de groentebouillon, de zeste en het sap van de citroen toe aan de pan waarin je de vis gebakken hebt en breng aan de kook. Laat 3-4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en roer de kappertjes en fijngehakte peterselie door de saus. Roer er de rest van de boter door. Leg de visfilets nog kort in de pan om even door te warmen.
  7. Serveer de gestoofde prei met de geroosterde aardappelen, de visfilets en verdeel de saus over het bord.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 726.27 kcal
Koolhydraten 59.34 g
waarvan suikers 11.31 g
Vet 32.69 g
waarvan verzadigd 11.96 g
Proteïnen 37.58 g
Vezels 15.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin