Witte vis met sauce vierge en bieslookpuree

25 MIN
2 personen
Witte vis met sauce vierge en bieslookpuree

Vandaag maken we een tripje naar 'La Méditerrannée' met deze zalige visbereiding: gebakken visfilets met sauce vierge, dat is een verrassende saus op basis van tomaten, citroen en olijfolie. De aardappelpuree met bieslook past er perfect bij. Lekker Zuiders genieten!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 3 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 2 witte visfilets
  • 10 g bieslook
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes, die heb je niet nodig. Snij dan in fijne blokjes. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap.
  3. Dep de witte visfilets droog met keukenpapier en kruid ze royaal met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de visfilets 3-4 minuten per kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de extra vierge olijfolie, sjalot, knoflook en tomatenblokjes toe aan de pan waarin je de visfilets gebakken hebt. Laat op een zacht vuur stoven tot de tomaten zacht beginnen te worden. Haal van het vuur en blus met citroensap naar smaak, voeg de citroenzeste, peper en zout toe en meng. Dit is de sauce vierge.
  5. Snij het bieslook fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en het fijngesneden bieslook toe. Meng goed.
  6. Serveer de bieslookpuree met de gebakken visfilets en de sauce vierge erover gelepeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 658.83 kcal
Koolhydraten 54.99 g
waarvan suikers 4.17 g
Vet 32.25 g
waarvan verzadigd 8.33 g
Proteïnen 33.72 g
Vezels 9.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin