Honingkip met paksoi en noedels

20 MIN
2 personen
Honingkip met paksoi en noedels

Een eenvoudig wokgerecht, dat barst van de smaak! Proef dit krokant gebakken kippengehakt, op smaak gebracht met een heerlijk sausje van honing, sojasaus, gember en knoflook. Daarbij komen krokant gebakken paksoi, lente-ui en eiernoedels. Een Aziatisch kommetje geluk!

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sticks honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 paksoi
  • 4 lente-uitjes
  • 10 g koriander
  • 150 g eiernoedels
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Meng de honing met de sojasaus, knoflook en gember. Voeg een snuf peper toe.
  2. Snij de paksoi in reepjes. Snij de lente-ui in stukjes van 3 centimeter. Pluk de blaadjes koriander.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Proef of de noedels gaar zijn. Giet af en laat uitlekken.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg het kippengehakt toe. Roerbak 4 minuten en voeg dan het honingmengsel toe. Roerbak nog 2 minuten en schep het gehakt dan uit de wok. Houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de arachideolie en voeg de paksoi en lente-ui toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan het gehakt toe en laat kort doorwarmen.
  6. Serveer de noedels met de honingkip met paksoi. Overstrooi met de blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 710.24 kcal
Koolhydraten 70.92 g
waarvan suikers 10.89 g
Vet 24.99 g
waarvan verzadigd 5.12 g
Proteïnen 47.58 g
Vezels 5.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin