Oh wat zijn wij blij dat de Japanse keuken hier ondertussen ook zo goed gekend is. Eerst was er sushi, dan ramen en nu zijn sobanoedels ook helemaal gangbaar! Soba is het Japanse woord voor boekweit, dus het is niet moeilijk om te achterhalen waarvan de noedels gemaakt zijn!

En zoals onze grootmoeders ook al wisten, is boekweit erg gezond! Het bevat onder andere vitamine B1, anti-oxidanten en alle essentiële aminozuren (in tegenstelling tot bijv. tarwe). De noedels zijn laag in calorieën en licht verteerbaar. De boekweitnoedels hebben een gelijkaardige textuur als volkorenspaghetti en een lichte nootachtige smaak.

In Japan eten ze een beetje afhankelijk van het seizoen de noedels zowel koud, bijvoorbeeld met sojasaus en rauwe groenten, als warm, in een smaakvolle bouillon. Met Nieuwjaar is het een traditie in Japan om ze te eten. De noedels luid opslurpen is trouwens toegestaan!

Zelf aan de slag? Ontdek onze lekkere en gezonde recepten met sobanoedels op 15gram...

Sobanoedels met scampi's
Sobanoedels met scampi's


Japanse kippenballetjes met sobanoedels
Japanse kippenballetjes met sobanoedels


Pittige sobanoedels met varkenshaasje
Pittige sobanoedels met varkenshaasje