Gelakte kippenbout met krokante groenten en Chinese noedels

115 MIN
4 personen
Gelakte kippenbout met krokante groenten en Chinese noedels

De kippenbouten worden gelakt met een zoete saus, wat zorgt voor een mooi gekaramelliseerd korstje. Daarbij komen knapperige groentjes en Chinese noedels.

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 250 g noedels
  • 2 wortelen, in schijfjes
  • 1 prei, in ringen
  • 2 takjes selder, fijngehakt
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 4 sjalotten, fijngesnipperd
  • 50 g suiker
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje bieslook
  • peper en zout
  • Voor de marinade

  • 80 ml honing
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 80 ml sojasaus
  • 1 el azijn
  • 60 ml olie
  • 1 snufje kaneel
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • peper en zout
  • Voor de saus

  • 1 kl tomatenpuree
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 25 g maïszetmeel
  • 1 el azijn

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade samen in een kom. Kruid met voldoende peper en zout. Laat hierin de kippenbouten 2 uur marineren.
  3. Maak ondertussen een siroop van 50 gram suiker en 50 milliliter water. Klop op tot de suiker smelt. Zet opzij voor later.
  4. Bak de kippenbouten aan in de helft van de olijfolie. Laat ze kort kleuren en leg ze in een ovenschaal. Schenk er het bakvocht over en zet 25 minuten in de oven.
  5. Bak de wortelen, de prei, de selder, de sjalot en de champignons in de rest van de olijfolie. Zeef de marinade en schenk deze samen me het sinaasappelsap, de azijn, de tomatenpuree en de suikersiroop bij de groenten. Laat 10 minuten inkoken. Bind de saus met het maïszetmeel.
  6. Kook ondertussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Verdeel de noedels over vier borden en lepel er de groentensaus over. Leg hierop de kippenbouten en werk af met de bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 994.41 kcal
Koolhydraten 104.76 g
waarvan suikers 46.42 g
Vet 30.38 g
waarvan verzadigd 5.52 g
Proteïnen 73.25 g
Vezels 6.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin