Kippenballetjes teriyaki met noedels

25 MIN
2 personen
Kippenballetjes teriyaki met noedels

Kippengehaktballetjes op Japanse wijze! Een origineel gerecht met sappige kippenballetjes, gewokte groentjes zoals spinazie en champignons met daarbij eiernoedels en heerlijke Japanse teriyaki saus. Gemakkelijk, smaakvol en snel klaar. Zo hebben we het graag!

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 125 g champignons
  • 300 g kippengehakt
  • 1 el sesamzaad
  • 150 g eiernoedels
  • 100 g spinazie
  • 2 el teriyakisaus
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in schuine plakjes, hou het groene en witte deel gescheiden. Snij de champignons in plakjes.
  2. Doe het kippengehakt, de helft van de sesamzaadjes, peper en zout in een kom en meng door elkaar. Vorm er gelijke gehaktballetjes van.
  3. Verhit de helft van de plantaardige olie in een wok en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin, ongeveer 7-9 minuten. Schep de balletjes uit de wok en zet opzij.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  5. Verhit in de wok de rest van de plantaardige olie en voeg de gember, knoflook, champignons en het witte deel van de lente-uitjes toe. Roerbak 2 minuten en voeg de spinazie toe. Roerbak nog 2 minuten en voeg dan de teriyakisaus en de gekookte noedels toe. Roer door elkaar en schep er voorzichtig de gebakken gehaktballetjes door en laat kort doorwarmen.
  6. Serveer de noedels met de groenten en de kippenballetjes. Werk af met de rest van de sesamzaadjes en het groene deel van de lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 699.73 kcal
Koolhydraten 61.45 g
waarvan suikers 1.59 g
Vet 29.11 g
waarvan verzadigd 5.7 g
Proteïnen 46.91 g
Vezels 3.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin