Noedels worden gemaakt van ongerezen deeg. Ze bestaan op basis van tarwe (met of zonder ei), rijst, maar ook van mungboon, zoete aardappel, gewone aardappel, boekweit of cassave. Ze bestaan in verschillende vormen en diktes. Het verschil tussen de Italiaanse pasta en de Aziatische tarwenoedels zit vooral in het soort tarwe dat gebruikt wordt. De Italiaanse pasta wordt voornamelijk gemaakt met durumtarwe wat een stevig deeg geeft. De Aziatische noedels worden veelal gemaakt van een zachtere tarwesoort. Daardoor moet je ze ook minder lang koken.
Benieuwd? Vertrek dan nu op culinaire ontdekkingsreis.
Honingkip met paksoi en noedels
Een eenvoudig wokgerecht, dat barst van de smaak! Proef dit krokant gebakken kippengehakt, op smaak gebracht met een heerlijk sausje van honing, sojasaus, gember en knoflook. Daarbij komen krokant gebakken paksoi, lente-ui en eiernoedels. Een Aziatisch kommetje geluk! Bekijk recept
Yakisoba (bami) met scampi
Yakisoba zijn Japanse gebakken noedels. Een quick fix voor wie zin heeft in een smaakvol wokgerecht. Traditioneel wordt het met varkensvlees gemaakt, maar wij gaan vandaag voor scampi's. Ook een heerlijke combinatie! Geniet ervan! Zin in? Bestel dit gerecht met de 15gram Foodbox.
Vegetarische bami met satésaus
Bami zijn de typische Indonesische gebakken noedels. Heerlijk met lekker veel wokgroentjes erbij, krokante pindanootjes en een niet te versmaden zelfgemaakte satésaus. Een supersnelle Oosterse klassieker die iedereen eens zelf thuis moet klaargemaakt hebben... Bekijk recept
Bami goreng met kip
Bami goreng zijn gewokte noedels met kip, groentjes en een lekker sausje op basis van sojasaus. Snel klaar en overheerlijke Aziatische kost! Bekijk recept
Noedelsalade met pindadressing en spiegelei
Hmmm, vandaag gaan we de Aziatische toer op met een heerlijke noedelsalade met frisse groentjes en een originele pindadressing. Daarbij komt een gebakken spiegelei. Een vegetarisch Aziatisch feestje op het bord! Bekijk recept
Japanse kippenballetjes met sobanoedels
Sobanoedels hebben de textuur van volkorenspaghetti en een licht nootachtige smaak. Heerlijk bij deze Japanse kippenballetjes met oesterzwammen. Bekijk recept
Scrambled tofu met paksoi en noedels
Heb je al eens scrambled tofu geproefd? Dat is tofu die je fijn verkruimelt. Met de juiste kruiding en door het op hoog vuur te bakken, wordt het lekker krokant en smaakvol. Het doet zelfs wat aan gehakt denken! Ideaal bij dit lekkere Aziatische wokgerechtje. Een nieuwe vegetarische topper! Bekijk recept
Steak met gewokte groentjes en noedels
Een snelle Aziatische wok met knapperige groentjes, afgewerkt met ketjap manis, dat is een Indonesische zoete sojasaus. Daarbij komen eiernoedels en lekker saignant gebakken steak, mooi in plakjes gesneden. Luxueus en overheerlijk, dit moet je proberen! Bekijk recept