Wok met kip, gekleurde wortelen en ketjap

20 MIN
2 personen
Wok met kip, gekleurde wortelen en ketjap

Kleurrijk, zoet, wat pittig en vooral heel smaakvol! Ontdek dit heerlijke wokgerechtje: kleurrijke groenten, kip, een zalig sausje op basis van ketjap manis, crunchy cashewnoten en chilipeper om het af te werken. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 200 g gekleurde babywortelen
  • 1½ paksoi
  • ½ rode chilipeper
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g cashewnoten
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de gekleurde wortelen en snij ze in plakjes. Snij de paksoi in fijne reepjes. Verwijder de zaadjes uit de aangegeven hoeveelheid chilipeper en snij in fijne halve ringen. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden. Pers de knoflook. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit een grote antikleefpan of wok zonder vetstof en rooster de cashewnoten, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in de pan en voeg de kippenreepjes toe. Kruid met peper en zout. Bak rondom aan gedurende 4 minuten. Schep de kippenreepjes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg het wit van de lente-ui en de knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de paksoi, de wortelen en de helft van de chilipeper (of minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur en voeg dan per persoon 50 milliliter water toe. Roerbak tot al het vocht verdampt is.
  6. Voeg nu de kip, de sojasaus en de ketjap manis toe. Schep goed om en laat nog kort doorwarmen.
  7. Serveer de rijst met de kip met groenten en saus. Werk af met het groen van de lente-ui, de cashewnoten en de rest van de chilipeper.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 790.77 kcal
Koolhydraten 86.16 g
waarvan suikers 17.71 g
Vet 24.08 g
waarvan verzadigd 4.29 g
Proteïnen 51.69 g
Vezels 11.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin