De lente, dat is de zon op je bord. Vandaag nemen we je lunchtrommel onder handen, gedaan met saaie boterhammetjes! Ga voor je lunch creatief aan de slag met de restjes van de dag voordien, zet een frisse salade op het menu, laat je inspireren door Zuiderse keukens en weet dat een omelet, tortilla of frittata de dag nadien vaak nóg lekkerder smaken! 

We geven je 10x een heerlijke lunch, die je ook perfect op voorhand kan maken, of gewoon 's middags snel in mekaar kan boksen. Maak je een meeneemsalade? Dan geven we je graag nog enkele tips mee:

  • Doe de sla en groenten samen in een bewaardoosje, bewaar in de koelkast

  • Doe de dressing in een apart bokaaltje (hou bijvoorbeeld van die mini-confituurpotjes bij

  • Ingrediënten die snel verkleuren, zoals avocado of appel? Besprenkel met wat citroensap. Of nog beter: Vul een kommetje met water en het sap van 1/2 citroen en dompel je ingrediënten hier enkele minuten in onder. Ze zullen niet meer verkleuren!

  • Zorg voor een crunchy element: croutons, zaden, pitten of nootjes, hartige granola, ... Bewaar ook in een apart bakje

  • Zorg dat je salade vullend genoeg is, neem bijv. een apart broodje, pita, wrap mee


Voilà, let's lunch! Om van te genieten in het lentezonnetje...


Pastasalade 'smos'


Pastasalade 'smos'
Geef broodje smos een leuke twist en verras jouw kinderen met deze yummy pastasalade. Kaas- en hamblokjes, het perfecte duo, aangevuld met gezonde groentjes. Je zal scoren met deze brooddoos! Bekijk recept



Griekse salade in laagjes


Griekse salade in laagjes
Hou je van Griekse salade, de klassieker met veel rauwe groentjes en fetakaas? Dan moet je zeker deze originele versie eens meenemen als lunch of picknick. Bekijk recept



Frittata van erwtjes, munt en feta


Frittata van erwtjes, munt en feta
Erwtjes, feta en munt zijn een heerlijke combinatie, zo ook in deze Italiaanse omelet of frittata. Ideaal als een lichte lunch of als voorgerechtje. Bekijk recept



Aspergeroomsoep met zalm


Aspergeroomsoep met zalm
Een heel makkelijke en smaakvolle aspergeroomsoep met blokjes zalm, geblancheerde aspergepunten en croutons. Perfect als feestelijke lunch of voorgerecht. Bekijk recept



Aziatische groente- en noedelomelet


Aziatische groente- en noedelomelet
Deze Aziatische omelet met groenten en noedels is een verrassend ontbijt of lunch. De Oosterse specerijen en kruiden maken het helemaal af. Bekijk recept



Waterkerssalade met sinaasappel, avocado en kurkumadressing


Waterkerssalade met sinaasappel, avocado en kurkumadressing
Een prachtige, vegetarische eyecatcher op tafel, deze frisse en gezonde waterkerssalade met sinaasappel, avocado en een originele kurkumadressing. Serveer als lunch, voorgerecht, bijgerecht of slaatje bij een barbecue! Bekijk recept



Maïspannenkoekjes met salsa


Maïspannenkoekjes met salsa
Weet je niet wat doen met die maïskorrels uit blik? Probeer eens deze overheerlijke, vegetarische en eenvoudige maïspannenkoekjes met een frisse salsa erbij! Bekijk recept



Pastasalade met dille-amandel-citroenpesto, groene asperges en buffelmozzarella


Pastasalade met dille-amandel-citroenpesto, groene asperges en buffelmozzarellaHaal de lente in huis met deze prachtige frisse pastasalade met rigatoni met dille-amandel-citroenpesto, groene asperges, romige buffelmozzarella en geroosterde amandelschilfers. Zo lekker zonnig! Bekijk recept



Wrapcroque caprese


Wrapcroque caprese
Is het een wrap, is het een croque? De wrapcroque is het beste van twee werelden. Heerlijk gevuld met mozzarella, verse rode pesto, crunchy pijnboompitjes, zo gevouwen tot een heerlijke maaltijd! Heerlijk met een rucola slaatje erbij, klaar in 15 minuten! Bekijk recept



Lente-salade met spekjes en rabarberdressing


Lente-salade met spekjes en rabarberdressing
Voel de lentekriebels met een originele en frisse salade met krokant gebakken spekjes, aardbeien, pecannoten en een friszure dressing op basis van rabarber. Bekijk recept

Nog meer lunchinspiratie? Die vind je bij onze vrienden van Foodbag!