Onze grootouders hadden er misschien nog niet van gehoord, maar ondertussen is couscous een vaste waarde in onze voorraadkast geworden. Couscous is griesmeel van harde tarwe dat in bolletjes gerold wordt. Het is afkomstig uit Noord-Afrika. Couscous is heel gemakkelijk om klaar te maken, je heeft het maar enkele minuten te laten wellen in heet water of bouillon, lekker handig!

Traditioneel wordt couscous gestoomd in een typische couscousière. Tot drie keer toe wordt het water opgekookt. Het resultaat is een hele luchtige, fluffy couscous. Heerlijk, maar eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we vaak voor de snelle manier kiezen. Gelukkig is het resultaat ook nog heel lekker. Proef het vooral zelf met deze 10 toppers met de kleine tarweballetjes!

Couscous met geroosterde herfstgroenten, geitenkaas en notenpesto

Couscous met geroosterde herfstgroenten, geitenkaas en notenpesto
Een originele schotel bomvol herfstige smaken: pastinaak, wortel en rode ui geroosterd met honing en ras el hanout, couscous met peterselie en een heerlijke notenpesto. De frisse geitenkaas maakt dit gerecht helemaal af. Een vegetarische topper! Dit gerecht kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!

Tabouleh met geroosterde groenten en feta

Tabouleh met geroosterde groenten en feta
Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Een heerlijk kruidige en frisse salade bomvol smaken! Heerlijk met de geroosterde groenten en feta. Bekijk recept

Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas

Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas
Een vegetarisch gerecht, waar je ook de grootste vleesliefhebber mee kan verleiden! De puntpaprika's worden gevuld met een heerlijke mengeling van couscous, rozijnen en courgette. Deze zalige puntpaprika's barstensvol Zuiderse smaken moet je echt eens proberen. Bekijk recept

Gegrilde halloumi met kruidige couscous

Gegrilde halloumi met kruidige couscous
Een echte Midden-Oosterse topper met lekkere gegrilde halloumi kaas en een kruidige salade met peterselie, munt, granaatappel en kerstomaatjes. Ook lekker als barbecue salade! Bekijk recept

Gevulde tomaten met korianderpesto

Gevulde tomaten met couscous en korianderpesto
'Tomate farcie' met een originele vulling van kruidige couscous met knapperige groentjes en zoutige Grana Padano kaas. Terwijl de gevulde tomaten in de oven staan, heb je tijd om een heerlijke verrassende pesto op basis van koriander en amandelen te maken. Veggie delight! Bekijk recept

Rundstajine met pompoen

Rundstajine met pompoen en kruidige couscous
Een herfstige tajineschotel? Het bestaat! Probeer dit verrukkelijke stoofpotje eens met mals rundsvlees, heerlijk zoete pompoen in een zachte tomatensaus. Bekijk recept

Kabeljauw met citroen-kappertjessaus

Kabeljauw met citroen-kappertjessaus en couscous
Dit gerecht heeft alles: een lekker visje met een heerlijk fris sausje met kappertjes en citroen, lekker veel groentjes erbij. Bekijk recept

Merguez met ratatouille

Couscous met merguez en ratatouillegroenten
Luchtige couscous met pittige merguezworstjes en een pittig en smaakvol sausje met ratatouillegroenten. Bekijk recept

Couscous met 7 groenten

Couscous met 7 groenten
Voor deze veggieschotel haalden we onze inspiratie uit de Marokkaanse keuken. Vrijdag is daar couscousdag en deze versie met 7 groenten is een waar feestmaal! Bekijk recept

Honingkip met couscous

Honingkip met couscous
We maken een culinair reisje naar Marokko met een heerlijk snel stoofpotje van kip met honing, boontjes en walnoten. Daarbij komt een fris yoghurtsausje. Bekijk recept