Hallo augustus! De zomervakantie is al halfweg, maar het glas is half vol, en we kijken nog naar een zalige maand met veel zon (hopelijk), zomerse avonden op het terras en heerlijke groenten en fruit die nu helemaal in seizoen zijn.

seizoensgroentenenfruit_augustus

In augustus kan je op en top genieten van de eerste knolselder uit de tuin, verse maïs, de eerste pompoenen, appelen en peren vers geplukt van de boom, sappige druiven en meloenen, pruimen en verse vijgen. Was het maar elke maand augustus zou je bijna denken! Hierbij 10 gerechten die je zeker deze maand eens moet maken.

1. Knolseldersoep met gegrilde appel

Knolseldersoep met gegrilde appelOf hoe je een doordeweekse groente tot iets hoger verheft: maak deze prachtige witte knolseldersoep met gegrilde zoet-zure appeltjes bij. Serveer in mooie glaasjes!

2. Maïskolven op de grill

Maïskolven op de grillOoit al eens zelf maïs klaargemaakt, en dan gegrild en met boter bestreken? Hemels, en zoveel beter dan maïs uit blik. Perfect voor op de barbecue!

3. Pompoencurry met zwarte komijn

Pompoencurry met zwarte komijnPompoen doet misschien eerder al aan de herfst denken, maar deze pompoencurry is toch echt de zon op je bord!

4. Zalmtartaar met groene appel

Zalmtartaar met groene appelEen heerlijk fris en licht voorgerechtje, deze tartaar van gerookte zalm en groene appel. De marinade met Oosterse touch geeft het een verrassende smaak.

5. Lasagne van courgetterolletjes

Lasagne van courgetterolletjes

Courgettes zijn nu spotgoedkoop! Is het geen plaatje, deze prachtige en originele lasagne van courgetterolletjes, gevuld met een lekkere mix van ricotta, pijnboompitten en verse kruiden? Dit gerecht kan je trouwens vanaf 16 augustus bij de 15gram Foodbox bestellen.

banner foodbox

6. Fruitsoep

FruitsoepFruitsoep met cavaillon meloen is een origineel en gezond dessert of tussendoortje, dat bij ons nog niet goed gekend is, niet te verwarren met een smoothie. Heerlijk fris!

7. Watermeloensalade met feta en munt

Watermeloensalade met feta en muntWatermeloen, feta en munt, het is een match made in heaven! Echt zo zomers en fris, een salade die niet mag ontbreken op je volgende barbecue-partij!

8. Flammkuchen met peer en roquefort

Flammkuchen met peer en roquefortFlammkuchen, of Tarte Flambée, is een traditionele 'witte pizza' uit de Elzas. Deze variatie met peer en roquefort is heerlijk en eenvoudig! Een flammkuchen kan je trouwens in een (gesloten) barbecue maken.

9. Pruimentaart

PruimentaartPak uit met een zelfgemaakte taart met heerlijk sappige pruimen en verrassende pistaches. De banketbakkersroom maakt van deze pruimentaart pure verwennerij.

10. Gebakken halloumi met vijgen

Gebakken halloumi met vijgenHalloumi is een heerlijke kaas uit Cyprus die niet smelt met het bakken. In combinatie met zoete vijgen is dit een makkelijke en snelle lunch.