Couscous met geroosterde venkel, rode ui en feta

30 MIN
2 personen
Couscous met geroosterde venkel, rode ui en feta

Zin in een Midden-Oosterse en vegetarisch topper? Deze couscous met krokant geroosterde venkel en zachte rode ui moet je zeker eens proeven! We serveren er een frisse yoghurtdressing en zoute stukjes feta bij. Een heerlijke harmonie aan smaken.

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 rode ui
  • 1 stick honing
  • 1 teentje knoflook
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • ½ citroen
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 kl komijn
  • 20 g pompoenpitten
  • 150 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de groene topjes van de venkel en hou apart voor de afwerking. Verwijder de wortelaanzet van de venkel en snij in plakken van 0,5 cm dik. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de venkelplakken.
  2. Pel de rode ui en snij in partjes. Leg bij de venkel. Meng de olijfolie met de honing, balsamico, peper en zout. Druppel deze dressing over de venkel en rode ui. Leg de ongepelde knoflook ook mee op de bakplaat. Zet 10 minuten in de oven.
  3. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  4. Was en rasp de schil van de citroen. Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg de citroenzeste, komijn, extra vierge olijfolie en peper en zout toe. Meng goed en voeg eventueel enkele druppels water toe voor een mooi vloeiend sausje. Proef en voeg naar smaak enkele druppels citroensap toe.
  5. Haal de knoflook uit de oven. Draai de groenten op de bakplaat om en zet opnieuw 10 minuten in de oven. Strooi er de laatste 2 minuten de pompoenpitten over.
  6. Duw de geroosterde knoflook uit het velletje en plet met een vork. Meng ook door de yoghurtdressing. Verkruimel de feta.
  7. Serveer de couscous met de geroosterde groenten en druppel er de dressing over. Werk af met verkruimelde feta en de venkeltopjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 801.87 kcal
Koolhydraten 72.12 g
waarvan suikers 12.85 g
Vet 43.38 g
waarvan verzadigd 15.74 g
Proteïnen 27.63 g
Vezels 8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin