Frittata met courgette, munt en feta

20 MIN
2 personen

Frittata bestaat in zoveel vormen en smaken, maar dit moet één van onze favoriete versies zijn: met courgette, munt en fetakaas, een topcombinatie! Nog een lekker fris slaatje met een heerlijke dressing erbij en je hebt een heerlijk lichte vegetarische maaltijd die je in minder dan 20 minuten op tafel zet, ideaal!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 10 g munt
  • 150 g feta
  • 4 eieren
  • 1 sjalot
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Snij de feta in blokjes.
  2. Breek de eieren in een kom en klop los. Voeg de blokjes courgette en de munt toe, kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en voeg dan de blokjes feta toe, maar schep die voorzichtig door het eimengsel.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en schenk het eimengsel in de pan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  4. Snij ondertussen de sjalot heel fijn en doe in een kommetje. Doe er de mosterd, de wittewijnazijn bij en peper en zout. Meng goed door elkaar en doe er dan de extra vierge olijfolie bij. Meng goed tot een homogene dressing.
  5. Doe de sla in een kom.
  6. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de sla en de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 539.66 kcal
Koolhydraten 15.51 g
waarvan suikers 12.89 g
Vet 41.37 g
waarvan verzadigd 15.96 g
Proteïnen 27.28 g
Vezels 2.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin