Frittata met courgette, munt en feta

20 MIN
2 personen

Een frittata is een Italiaanse omelet die je verder in de oven gaart. De combinatie van courgette, munt en feta is overheerlijk. Serveer met een fris slaatje.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 20 g munt
  • 150 g feta
  • 4 eieren
  • 1 sjalot
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Snij de feta in blokjes.
  2. Breek de eieren in een kom en klop los. Voeg de blokjes courgette en de munt toe, kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en voeg dan de blokjes feta toe, maar schep die voorzichtig door het eimengsel.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en schenk dan het eimengsel in de pan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  4. Snij ondertussen de sjalot heel fijn en doe in een kommetje. Doe er de mosterd, de wittewijnazijn bij en peper en zout. Meng goed door elkaar en doe er dan de extra vierge olijfolie bij. Meng goed tot een homogene dressing.
  5. Doe de sla in een kom.
  6. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de sla en de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 557.52 kcal
Koolhydraten 19.95 g
waarvan suikers 17.84 g
Vet 41.36 g
waarvan verzadigd 15.96 g
Proteïnen 27.15 g
Vezels 2.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin