Frittata met courgettespaghetti en gerookte makreel

25 MIN
2 personen
Frittata met courgettespaghetti en gerookte makreel

Courgettespaghetti heb je misschien al eens gemaakt, maar wist je dat je de slierten ook perfect kan gebruiken in een frittata? We maken een originele omelet, met daarbij een frisse salade en stukjes gerookte makreel. Een zalige combinatie en ook nog eens low carb!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 4 bio-eieren
  • 40 g gratinkaas
  • ½ sjalot
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 1 zakje veldsla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes.
  2. Breek de eieren in een grote kom en klop los. Voeg de courgetteslierten en de helft van de gratinkaas toe, kruid met peper en zout. Meng voorzichtig door elkaar.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan die in de oven mag. Heb je die niet, dan kan je later overscheppen op een bakplaat. Schenk het eimengsel in de pan. Strooi er de rest van de gratinkaas over. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes garen. Verwarm de grill van de oven voor.
  4. Snij ondertussen de sjalot heel fijn en doe in een kommetje. Doe er de mosterd en de wittewijnazijn bij en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en doe er dan de extra vierge olijfolie bij. Meng goed tot een homogene dressing.
  5. Breek de gerookte makreelfilets in hapklare stukken. Was de veldsla en laat uitlekken.
  6. Controleer of de frittata gaar is. Zet nog 2 minuten onder de grill van de oven. (Kan je pan niet in de oven? Schuif de frittata dan op een bakplaat).
  7. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Schik er de veldsla bovenop. Bedruppel met de dressing. Schik hierop de stukken makreelfilet. Snij in spieën en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 703.41 kcal
Koolhydraten 12.12 g
waarvan suikers 7.44 g
Vet 54.16 g
waarvan verzadigd 15.15 g
Proteïnen 41.75 g
Vezels 2.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin