Frittata met spek, prei en kaas

20 MIN
2 personen
Frittata met spek, prei en kaas

Frittata is een heerlijke ovengebakken omelet waar je helemaal blij van wordt. Een heerlijk bordje comfort food met eitjes, spekjes, prei en smeuïge kaas.

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 4 eieren
  • 100 g gerookt spek
  • 40 g emmentaler
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 sjalot
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei grondig en snij in ringen.
  2. Breek de eieren in een kom en klop los, kruid met peper en zout.
  3. Verhit een brede antikleefpan (die in de oven mag). Voeg de spekjes toe en bak 4 minuten. Schep de spekjes uit de pan en doe ze bij de losgeklopte eitjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in dezelfde pan en leg er de preiringen in. Laat 2 minuten bakken, en draai ze dan om. Schenk dan het eimengsel in de pan. Draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes garen. Strooi er de geraspte kaas over. Zet dan de pan in de oven, laat nog 8 minuten verdergaren.
  4. Hak de peterselie fijn. Snij de sjalot heel fijn en doe in een kommetje. Doe er 1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel wittewijnazijn, de fijngehakte peterselie en peper en zout bij. Meng goed door elkaar en doe er dan 1 eetlepel extra vierge olijfolie en 1 eetlepel water bij. Meng goed tot een homogene dressing.
  5. Doe de sla in een kom.
  6. Controleer of de frittata mooi gaar is en laat dan voorzichtig op een groot bord of een ronde schaal glijden. Snij in spieën en serveer met de sla en de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 644.77 kcal
Koolhydraten 6.8 g
waarvan suikers 4.26 g
Vet 49.56 g
waarvan verzadigd 26.55 g
Proteïnen 30.24 g
Vezels 4.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin