Voor het opstellen van het weekmenu laat ik me leiden door het seizoensaanbod en promoties. Dit komt trouwens ook mijn geldbeugel ten goede. De vraag “Wat gaan we eten?” is vanaf nu dan ook zeer snel beantwoord.
Inspiratie?
Een weekmenu hoeft niet saai of strikt te zijn. Las eens een “themaweek” in. De Aziatische keuken is hier een ideaal voorbeeld: van de Thaise keuken tor Japanse keuken. De geeft je ook de mogelijkheid om de verse ingrediënten zeker op te gebruiken en dus geen verspilling te hebben.
Organiseren?
Je hoeft je niet vast te pinnen aan veggie donderdag, vrijdag visdag of Meatfree Monday, Het is natuurlijk wel een ideale leidraad om een weekmenu samen te stellen en te variëren.
Weet je vooraf dat je weinig tijd zal hebben om te koken, hou daar dan ook rekening mee.
Wil je het nog eenvoudiger?
Probeer dan eens de foodbox van 15gram uit, ik heb het zelf ook al getest! Hierin worden 8 gerechten per week voorgesteld waar je er telkens 3 kan uitkiezen. En je hoeft ervoor zelfs niet meer naar de winkel.