Om mijn goede voornemen van minder voedselverspilling te realiseren is het opstellen van een weekmenu een ideaal hulpmiddel. Dat resulteert namelijk in een beknopter boodschappenlijstje.

Voor het opstellen van het weekmenu laat ik me leiden door het seizoensaanbod en promoties. Dit komt trouwens ook mijn geldbeugel ten goede. De vraag “Wat gaan we eten?” is vanaf nu dan ook zeer snel beantwoord.

Inspiratie?


Een weekmenu hoeft niet saai of strikt te zijn. Las eens een “themaweek” in. De Aziatische keuken is hier een ideaal voorbeeld: van de Thaise keuken tor Japanse keuken. De geeft je ook de mogelijkheid om de verse ingrediënten zeker op te gebruiken en dus geen verspilling te hebben.

Pad Thai met scampi
Pad Thai met scampi


Japanse ramensoep
Japanse ramensoep


Snelle noedels met gehakt en Chinese kool
Snelle noedels met gehakt en Chinese kool

Organiseren?


Je hoeft je niet vast te pinnen aan veggie donderdag, vrijdag visdag of Meatfree Monday, Het is natuurlijk wel een ideale leidraad om een weekmenu samen te stellen en te variëren.

Weet je vooraf dat je weinig tijd zal hebben om te koken, hou daar dan ook rekening mee.

Spaghetti met snelle ragusaus
Spaghetti met snelle ragusaus


Frittata met courgette, munt en feta
Frittata met courgette, munt en feta


Snelle vol-au-vent met aardappelpuree
Snelle vol-au-vent met aardappelpuree


Duivelse scampi's
Duivelse scampi's

Wil je het nog eenvoudiger?


Probeer dan eens de foodbox van 15gram uit, ik heb het zelf ook al getest! Hierin worden 8 gerechten per week voorgesteld waar je er telkens 3 kan uitkiezen. En je hoeft ervoor zelfs niet meer naar de winkel.