Omelet met regenbooggroenten en geitenkaas

25 MIN
2 personen
Omelet met regenbooggroenten en geitenkaas

Een supergezonde omelet met een regenboog aan groenten en frisse geitenkaas. Een vegetarisch smaakbommetje!

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 gele paprika
  • 125 g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 125 g champignons
  • 4 bio-eieren
  • 100 g geitenkaas
  • 100 g slamix
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Snij de gele paprika in reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook. Snij de rode ui in plakjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  2. Breek de eieren in een kom en klop los. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de rode ui, gele paprika, de courgetteblokjes, knoflook en champignons aan gedurende 3 minuten. Schep uit de pan.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en schenk er het eimengsel bij. Zorg dat het ei goed verspreid is over de pan en schep er meteen de gestoofde groenten en de kerstomaatjes op. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 8-10 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  5. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Verdeel er de geitenkaas over. Snij in spieën en serveer met de sla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 479.51 kcal
Koolhydraten 16.62 g
waarvan suikers 13.95 g
Vet 33.96 g
waarvan verzadigd 10.29 g
Proteïnen 24.92 g
Vezels 7.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin