Aubergine tandoori dahl met pitabroodjes

45 MIN
2 personen
Aubergine tandoori dahl met pitabroodjes

Dahl is een linzencurry uit Indië. We brengen dit vegetarisch stoofpotje heerlijk op smaak met tandoori gekruide blokjes aubergine. Een unieke smaaksensatie. Daarbij komt een fris yoghurtsausje en krokante pitabroodjes. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 2 aubergines
  • 1 groene chilipeper
  • 150 g rode linzen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 pitabroodjes
  • 10 g koriander
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Doe de tandoori kruiden in een kom. Snij de aubergines in blokjes en hussel ze door de tandoori kruiden. Snij de groene chilipeper open en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel, snij in fijne halve ringetjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui aan. Voeg na 3 minuten de fijngesneden groene chilipeper toe (gebruik minder als je niet van pikant houdt). Laat 1 minuut meebakken en voeg dan de aubergineblokjes toe en laat 5 minuten stoven.
  3. Voeg nu het hete water toe, de rode linzen en het blik tomatenblokjes. Verkruimel er de groentebouillon over en meng goed door elkaar. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur, zodat het stoofpotje lichtjes suddert voor 20-25 minuten.
  4. Verwarm de pitabroodjes kort in een pan zonder vetstof of broodrooster en snij ze in reepjes. Pluk de blaadjes koriander.
  5. Proef of de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep de yoghurt bovenop de dahl. Serveer met de koriander en de pitabroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 670.05 kcal
Koolhydraten 86.25 g
waarvan suikers 16.96 g
Vet 19.24 g
waarvan verzadigd 2.97 g
Proteïnen 25.89 g
Vezels 18.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin