Pompoen dahl met raita

45 MIN
2 personen

Dahl is een typisch gerecht uit de Indische keuken. Het is een geurige linzencurry, meestal vegetarisch, met heerlijke groenten erbij, zoals hier met pompoen.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • ½ flespompoen
  • 1 rode chilipeper
  • 2 kl garam masala
  • 150 g rode linzen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • ½ komkommer
  • 10 g koriander
  • 1 potje yoghurt
  • 1 kl komijn
  • 2 pitabroodjes
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode ui fijn. Schil de flespompoen en snij in blokjes van 2 cm. Snij de rode chilipeper open en schraap de zaadjes eruit, snij heel fijn. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui aan. Voeg na 3 minuten de garam masala en de fijngesneden chilipeper toe (gebruik minder als je niet van pikant houdt). Laat 1 minuut meebakken en voeg dan de pompoenblokjes toe.
  3. Voeg nu het hete water toe, de rode linzen en het blik tomatenblokjes. Verkruimel de groentebouillon erover en meng goed door elkaar. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur, zodat het stoofpotje lichtjes suddert voor 20 minuten.
  4. Rasp de komkommer met een grove rasp, bestrooi met een snuf zout en laat uitlekken in een zeef. Snij de helft van de koriander fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng er de uitgelekte komkommer, fijngesneden koriander en de komijn door. Kruid met peper en zout. Dit is de raita.
  5. Verwarm de pitabroodjes kort in een droge pan en snij ze dan in reepjes.
  6. Proef of de linzen in de pompoen dahl gaar zijn. Serveer met de rest van de koriander, de pitabroodjes en de komkommerraita.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 573.5 kcal
Koolhydraten 81.39 g
waarvan suikers 18.06 g
Vet 14 g
waarvan verzadigd 2.95 g
Proteïnen 23.85 g
Vezels 13.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin