Dahl is een typisch gerecht uit de Indische keuken. Het is een geurige linzencurry, meestal vegetarisch, met heerlijke groenten erbij, zoals hier met pompoen.
Ingrediënten
1 ui
½ flespompoen
1 rode chilipeper
2 kl garam masala
150 g rode linzen
1 blik tomatenblokjes
1 groentebouillonblokje
½ komkommer
10 g koriander
1 potje magere yoghurt
1 kl komijn
2 pitabroodjes
1 el olijfolie
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snij de ui fijn. Schil de flespompoen en snij in blokjes van 2 cm. Halveer de rode chilipeper in de lengte, schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij heel fijn. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook.
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui aan. Voeg na 3 minuten de garam masala en de fijngesneden chilipeper toe (gebruik minder als je niet van pikant houdt). Laat 1 minuut meebakken en voeg dan de pompoenblokjes toe.
Voeg nu het hete water, de rode linzen en de tomatenblokjes toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon over en meng goed door elkaar. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur, zodat het stoofpotje lichtjes suddert voor 20 minuten.
Rasp de komkommer met een grove rasp, bestrooi met een snuf zout en laat uitlekken in een zeef. Snij de helft van de koriander fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng er de uitgelekte komkommer, fijngesneden koriander en de komijn door. Kruid met peper en zout. Dit is de raita.
Verwarm de pitabroodjes kort in een pan zonder vetstof of broodrooster en snij ze dan in reepjes.
Proef of de linzen in de pompoen dahl gaar zijn. Serveer met de rest van de koriander, de pitareepjes en de komkommerraita.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.