Gnocchi met courgette, ricotta en citroen

25 MIN
4 personen
Gnocchi met courgette, ricotta en citroen

Een simpel maar toch overheerlijk voorgerecht of bijgerecht, deze gnocchi met gebakken courgette, ricotta en citroen. Een frisse vegetarische topper.

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 250 g ricotta
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 2 el citroensap
  • 1 kl citroenzeste
  • 1 el olijfolie
  • 30 g peterselie, fijngesnipperd
  • 15 g basilicum, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de gnocchi gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet even opzij. Houd warm.
  2. Stoof de courgetteblokjes beetgaar in de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur.
  3. Meng het citroensap en de zeste door de ricotta. Breng verder op smaak met de basilicum en peterselie.
  4. Meng 2/3 van de courgetteblokjes en het ricottamengsel onder de gnocchi. Verdeel over de borden en garneer met de parmezaanschilfers en de overige courgetteblokjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 696.58 kcal
Koolhydraten 93.06 g
waarvan suikers 12.65 g
Vet 20.52 g
waarvan verzadigd 8.99 g
Proteïnen 31.38 g
Vezels 6.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin