Ravioli met ricotta en spinazie

35 MIN
4 personen
Ravioli met ricotta en spinazie

De lekkerste ravioli maak je zelf! Met een zalige vulling van ricotta en spinazie. Italiaans comfort food!

Ingrediënten

  • 24 pastavellen, gehalveerd
  • 500 g spinazie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 g ricotta, verkruimeld
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 100 g boter
  • 1 handvol salie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui aan in een klontje boter. Doe er de spinazie bij en laat 2 minuutjes stoven tot de spinazie is geslonken. Laat nadien het geheel uitlekken en afkoelen.
  2. Doe de gestoofde spinazie en ui in een mengkom. Meng er de ricotta door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de helft van de ravioli-velletjes op een werkblad. Bestrijk de randen met eigeel en leg op elk vel een beetje spinazie-ricotta mengsel. Dek af met de andere helft van het deeg en druk goed aan.
  4. Kook de ravioli in 2 minuten gaar in gezouten water.
  5. Laat ondertussen de boter smelten met de knoflook. Leg er de salieblaadjes in en roer om. Kruid af met peper en zout.
  6. Haal de ravioli uit het kookvocht voeg ze met aanhangend kookvocht toe aan de botersaus.
  7. Werk af met de pijnboompitjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 892.14 kcal
Koolhydraten 87.91 g
waarvan suikers 7.22 g
Vet 45.04 g
waarvan verzadigd 21.53 g
Proteïnen 31.89 g
Vezels 7.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin