Aubergine teriyaki bowl

25 MIN
2 personen
Aubergine teriyaki bowl

Aubergine leent zich perfect om te marineren in heerlijke Japanse teriyaki saus. Daarbij komt een hele bowl van kleurrijke groentjes en voedzame rijst.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 2 wortelen
  • 2 aubergines
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el sojasaus
  • 2 sticks honing
  • 200 g spinazie
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Schil de wortelen en rasp ze met een grove rasp. Snij de aubergines in blokjes van 1,5 centimeter. Snij de lente-uitjes in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden.
  3. Doe de helft van de knoflook, gember, sojasaus, honing en het witte deel van de lente-ui in een kom en meng goed. Dit is de teriyaki saus. Voeg de blokjes aubergine toe en meng goed.
  4. Verhit de helft van de plantaardige olie in een wok of grote antikleefpan en voeg de spinazie, de sesamzaadjes en de rest van de knoflook toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de wok en houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de plantaardige olie in de wok. Schep de aubergineblokjes uit de marinade en doe ze in de wok. Roerbak voor 3-4 minuten. Giet dan de rest van de marinade bij de aubergines en laat nog 1 minuut mee bakken.
  6. Verdeel de rijst over kommen en schep er de gewokte spinazie, de teriyaki aubergine en de geraspte wortelen bij. Overstrooi met het groen van de lente-uitjes en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 652.52 kcal
Koolhydraten 92.15 g
waarvan suikers 24.87 g
Vet 20.77 g
waarvan verzadigd 3.15 g
Proteïnen 18.2 g
Vezels 15.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin