Kleverige veggie wokschotel met cashewnoten

25 MIN
2 personen
Kleverige veggie wokschotel met cashewnoten

In de Aziatische keuken gaan ze altijd op zoek naar een balans tussen zoet, zout, zuur en pittig. Deze veggie wokschotel is daar het ideale voorbeeld van.

Ingrediënten

  • 125 g champignons
  • ½ broccoli
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g cashewnoten
  • 1 el sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl maïszetmeel
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de champignons in plakjes. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil en halveer de ui. Snij in halve ringen. Snij de rode paprika in reepjes. Rasp de gember. Snij de lente-uitjes in ringen. Pers de knoflook. Meng het maïszetmeel met per persoon 1 koffielepel water.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de arachideolie in een wok en voeg de cashewnoten en ui toe. Roerbak voor 2 minuten op hevig vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg de plakjes champignons en de rode paprikareepjes toe en roerbak nog 2 minuten meer. Kruid met peper en zout. Schep de groenten uit de wok over in een kom en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de sesamolie toe aan de wok en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak voor 2 minuten. Voeg de bruine suiker toe en roerbak tot de suiker begint te karamelliseren. Voeg dan het maïszetmeelpapje, de sojasaus en de rijstazijn toe. Roer goed om tot de saus indikt. Voeg de groenten opnieuw toe en schep goed om.
  5. Serveer de rijst met de kleverige groenten. Werk af met de lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 699.04 kcal
Koolhydraten 96.11 g
waarvan suikers 28.17 g
Vet 23.06 g
waarvan verzadigd 4.08 g
Proteïnen 20.37 g
Vezels 13.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin