Gewokte groenten met gembersaus en sesam

25 MIN
2 personen
Gewokte groenten met gembersaus en sesam

Het is een zeldzaamheid, maar we hebben ook eens een veganistisch gerechtje gemaakt. Maar geen zorgen, je zal aangenaam verrast zijn hoe goed het smaakt en lekker vullend is. Een verrassend toppertje met veel groenten en een zalige gembersaus. Dit moet je zeker eens proberen!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 30 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamzaad
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 el sesamolie
  • 1 el arachideolie
  • 100 g spinazie
  • ½ limoen
  • 1 el suiker
  • peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en snij de wortelen en pastinaak in staafjes. Schil en snij de gember in fijne staafjes (lucifers). Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen. Doe per persoon 3 el water, de suiker en de gember in een steelpan en warm op. Roer regelmatig, tot je een stroperige structuur krijgt. Meng met de sojasaus.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes kleuren. Schep uit de pan en zet opzij.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Verhit de sesamolie en arachideolie samen in een grote pan of wok en voeg de pastinaak en wortel toe. Voeg per persoon 4 el water toe. Roerbak 8 minuten. Het water zal verdampt zijn. Voeg dan de spinazie en knoflook toe en laat de spinazie slinken. Kruid met peper.
  5. Voeg de gembersaus toe en laat nog 2 minuten doorwarmen. Proef en breng op smaak met enkele druppels limoensap.
  6. Serveer de rijst met de groenten en werk af met lente-ui en sesamzaad.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 672.35 kcal
Koolhydraten 92.87 g
waarvan suikers 18.3 g
Vet 25 g
waarvan verzadigd 3.79 g
Proteïnen 14.43 g
Vezels 11.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin