Heb je al eens tempeh (of tempé) geproefd? Toegegeven, voor ons is het ook een relatief nieuwe ontdekking (met dank aan de collega's van Foodbag.be), en we zijn helemaal verknocht! Tempeh komt oorspronkelijk uit Indonesië, het is een soort 'koek' van gekookte sojaboontjes. Je kan het gemakkelijk bakken, zodat het een heerlijke krokante textuur krijgt en het kan ook gemakkelijk smaken opnemen. 

100% vegetarisch en plantaardig, en daarnaast ook nog eens lekker voedzaam: vol van vitamines, vezels, mineralen, vetarm en cholesterolvrij. En dan ook nog eens bomvol eiwitten, dus lekker lang verzadigend. Wauw seg, dat wil je toch proeven? Wel goed nieuws, want deze week zit er een heerlijk gerechtje met tempeh in onze 15gram selectie bij Foodbag. Wat er nog op het menu staat? Dat ontdek je hieronder. Bestellen kan via deze link. Maak er een smakelijke week van!


Noedels met krokante tempeh, zoete aardappel en pindasaus


Noedels met krokante tempeh, zoete aardappel en pindasaus
We gaan aan de slag met tempeh. Dat is een plantaardige vleesvervanger op basis van gekookte sojabonen. Tempeh heeft op zich niet heel veel smaak, maar vooral een lekkere beet. Daarom voegen we er een smaakvolle pindasaus aan toe. Bekijk recept



Orzotto met burrata, citroen, kervel, champignons en prei


Orzotto met burrata, citroen, kervel, champignons en prei
We zetten een risotto van orzo of kortweg orzotto op het menu. Toegegeven, het vereist een beetje roerwerk, maar verder is het kinderspel. Probeer het maar uit! Bekijk recept



Witte pens met krieltjes en champignonsroomsaus


Witte pens met krieltjes en champignonsroomsaus
Op zoek naar heerlijk winters comfort food? Maak eens deze witte pens met heerlijke krieltjes en champignonroomsaus klaar, zalig! Bekijk recept



Rundsreepjes met gebakken krieltjes, witloof en een vleugje dragon


Rundsreepjes met gebakken krieltjes, witloof en een vleugje dragon
Je hoeft geen tientallen ingrediënten te gebruiken om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. 5, meer heb je er niet nodig om jouw weekavond culinair op te vrolijken. Beloofd! Bekijk recept



Gegratineerd rijstpotje met spek en spinazie en champignons


Gegratineerd rijstpotje met spek en spinazie en champignons
In het Engels zou men zeggen: 'it ticks all the boxes'. Het betekent dat dit gerecht dicht bij de perfectie komt. Kaaskorstje: check! Verborgen groentjes: check! Spekjes: check! Makkelijk en snel klaar: check! Bekijk recept



Gebakken vis met boter-kappertjessaus, knolselderpuree en mosterd


Gebakken vis met boter-kappertjessaus, knolselderpuree en mosterd
Vis en puree, het is een heerlijke combinatie. We maken er een sjiekere versie van met een zalige boter-kappertjessaus en knolselderpuree. Genieten! Bekijk recept



Balletjes in tomatensaus met couscous, pompoen en wortel


Balletjes in tomatensaus met couscous, pompoen en wortel
Dé klassieker en publiekslieveling, gehaktballetjes in tomatensaus. maar voor de verandering eens met couscous in plaats van patatjes. Minstens even lekker én sneller klaar. En ook lekker seizoensgebonden met de pompoen erbij. Bekijk recept