Gegratineerd rijstpotje met spek en spinazie en champignons
25 MIN
2 personen
In het Engels zou men zeggen: 'it ticks all the boxes'. Het betekent dat dit gerecht dicht bij de perfectie komt. Kaaskorstje: check! Verborgen groentjes: check! Spekjes: check! Makkelijk en snel klaar: check!
Ingrediënten
125 gr witte rijst
1 teentje knoflook
200 gr spinazie
50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
200 gr zure room
50 gr verse groene pesto
250 gr witte champignons
100 gr spekreepjes
125 gr mozzarella
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven (bij voorkeur op grillstand) voor op 180°C. Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
Spinazieaus: mix de knoflook, de helft van de spinazie, Gran Moravia, zure room en pesto in een maatbeker of blender tot een gladde saus. Kruid met zout en zwarte peper.
Snijd de champignons in 4. Grotere exemplaren snijd je in 6. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak de champignons zo’n 4-5 min op hoog vuur. Schep uit de pan. Verhit de pan opnieuw en bak de spekjes in zo’n 2-3 min. krokant op hoog vuur.
Schep de spinaziesaus onder de rijst. Voeg er de champignons, spekjes en de rest van de spinazie aan toe. Schep goed om. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en zwarte peper.
Neem een ovenschaal en schep er de rijst met saus in. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de ovenschaal (zie tip).
Zet de ovenschaal in de oven, tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer meteen. Smakelijk!
TIP: Geen zin om te grillen? Schep de blokjes mozzarella onder de rijst, net voor je het rijstpotje gaat serveren!