Veggie dandan-noedels met tempeh en komkommerlinten

35 MIN
2 personen
Veggie dandan-noedels met tempeh en komkommerlinten

"Mmm, hoe zouden ze dát maken?" We aten een waanzinnig lekkere kom noedels bij restaurant 'Sum Sum' in Antwerpen. Na veel probeerwerk is dit onze versie. 'Dandan' verwijst naar de balk waaraan straatverkopers uit Sichuan hun noedelmanden hangen.

Ingrediënten

  • ½ rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el currypasta babi ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 10 gr koriander
  • ½ komkommer
  • 200 gr spitskool, fijngesneden
  • 200 gr tempeh
  • olie
  • 2 el witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  2. Marinade: verwijder de zaadlijstjes uit de chilipeper. Hak de knoflook en chilipeper fijn. Meng de chilipeper met de knoflook, currypasta, sojasaus en 4 el neutrale olie.
  3. Hak de koriander fijn (met steeltjes). Snijd de komkommer in fijne linten met een dunschiller (zie tip). Meng met de helft van de koriander, witte wijnazijn en een scheutje olie. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet opzij en schep regelmatig om.
  4. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en roerbak de spitskool zo’n 3-4 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan.
  5. Verhit opnieuw een flinke scheut olie in diezelfde pan. Verkruimel de tempeh met je handen tot ’gehakt’ en bak in zo’n 2-3 min. goudbruin op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  7. Voeg de marinade, spitskool en een scheutje kookvocht van de noedels bij de tempeh. Proef en breng eventueel extra op smaak met zwarte peper.
  8. Giet de noedels af en voeg toe aan de tempeh. Werk af met de rest van de koriander. Serveer met de komkommerlinten. Smakelijk!
  9. TIP: Geen dunschiller in huis? Je kan de komkommer ook in halve plakjes snijden.