Thaise gele curry met volkoren rijst, citroengras en Thais basilicum

25 MIN
2 personen
Thaise gele curry met volkoren rijst, citroengras en Thais basilicum

Een Thaise curry, dat smaakt altijd! Deze keer kiezen we voor gele currypasta, die is wat minder pittig dan de groene of rode variant. Als extra smaakmakers voegen we citroengras en Thais basilicum toe. Wist je dat ze in Thailand een curry met vork en lepel eten?

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl gele currypasta
  • 400 gr wokgroenten
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 125 gr volkoren rijst
  • 25 gr cashewnoten
  • 10 gr Thais basilicum
  • ½ limoen
  • olie
  • 1 kl suiker
  • 1 kl maïszetmeel
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Verhit een flinke scheut olie in een ruime (wok)pan en fruit de knoflook en ui in 2 min. Voeg de gele currypasta en de wokgroenten toe en roerbak 5 min.
  2. Voeg de kokosmelk toe aan de (wok)pan. Voeg per persoon 100 ml water toe. Kneus het citroengras (zie tip) en voeg toe. Laat 10 min. pruttelen.
  3. Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit een pan zonder vetstof en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te verkleuren. Schep uit de pan.
  5. Snijd de limoen in partjes.
  6. Proef de curry en breng op smaak met suiker, limoensap, zout en zwarte peper. Meng het maïszetmeel met een beetje water en voeg toe aan de curry voor binding. Laat koken tot de curry indikt. Roer het Thais basilicum door de curry, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.
  7. Verwijder het citroengras. Serveer de gele curry met de rijst en werk af met de geroosterde cashewnoten, Thais basilicum en een partje limoen. Smakelijk!