Witte pens met krieltjes en champignonsroomsaus

30 MIN
2 personen
Witte pens met krieltjes en champignonsroomsaus

Op zoek naar heerlijk winters comfort food? Maak eens deze witte pens met heerlijke krieltjes en champignonroomsaus klaar, zalig!

Ingrediënten

  • 400 gr krielaardappelen
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 250 gr witte champignons
  • 1 prei
  • 200 ml room
  • 2 witte pensen
  • olijfolie
  • boter
  • 1 kl mosterd
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de krieltjes doormidden (schillen hoeft niet). Zet net onder water in een pot met een snuif zout en kook 5 min. tot ze beetgaar, maar toch nog stevig zijn. Giet af en laat uitdampen.
  2. Schep de krieltjes op de bakplaat en hussel door elkaar met een flinke scheut olijfolie, de BBQ-kruiden, zout en zwarte peper. Schuif de oven in voor 20 min.
  3. Snijd de champignons in 4, de grote exemplaren snijd je in 6. Smelt een klontje boter in een steelpannetje, laat goed heet worden en schep er de champignons in. Bak op hoog vuur tot ze beginnen te 'piepen'. Snijd ondertussen de prei in dunne halve ringen van 0,5 cm. Verlaag het vuur en schep de prei en mosterd bij de champignons. Laat 3 min. stoven op middelhoog vuur en giet er dan de room bij. Laat opwarmen, proef en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Smelt een klontje boter in een pan en bak de witte pens in 5 min. goudbruin en krokant op middelhoog vuur.
  5. Controleer of de krieltjes goudbruin en gaar zijn en serveer ze met de pens en de champignon-preiroomsaus. Smakelijk!