Duivelse scampi's

20 MIN
4 personen
Duivelse scampi's

Ingrediënten

  • 750 g scampi's, gepeld en schoongemaakt
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 druppels citroensap
  • 2 el cognac
  • 125 ml witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bladpeterselie, gehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de ansjovisfilets toe en roer tot ze smelten. Voeg de chilipeper en de knoflook toe en roerbak 1 tot 2 minuten. Schenk de wijn bij in de pan en laat de alcohol verdampen. Roer de tomatenpuree erdoor.
  2. Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe. Kruid met oregano, peper en zout. Laat op middelhoog vuur ongeveer 20 minuten sudderen.
  3. Kruid de scampi's met peper en zout. Bak ze op hoog vuur kort in olijfolie tot ze roze kleuren. Voeg de cognac toe en flambeer.
  4. Schep de scampi's door de saus en laat nog even sudderen. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 286.62 kcal
Koolhydraten 9.74 g
waarvan suikers 3.46 g
Vet 6.56 g
waarvan verzadigd 0.78 g
Proteïnen 35.68 g
Vezels 2.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin